Britanski AutoExpress predstavi BMW M4 Coupe.

2015 M4 poganja 3,0-litrski turbo vrstni šestvaljnik, ki z 430 KM proizvede 9 konjskih moči več od svojega predhodnjika V8 M3 Coupe. Z 7-stopenjskim DTC menjalnikom doseže 100 km/h v 4,1 sekunde. Razlog za impresiven čas se skriva predvsem v zmanjšanju teže za kar 80 kg, večinoma na račun motorja in ročnega menjalnika, k lahki konstrukciji pa pripomore tudi uporaba karbonskih vlaken in aluminijastih delov.

Vožnja zagotavlja vse, kar si od BMW M modela želite. V M1 načinu se M4 vozi tako, kot katerikoli drugi model serije 4, če pa preklopimo na M2 način se vozilo spremeni v športnika, ki je lahko vodljiv in se v ovinkih lepo drži cestišča. Poleg M1 in M2 načina so na voljo še različne druge opcije, ki upravljajo nastavitve pogonskega sklopa in podvozja.

Poleg izjemne zmogljivosti, zmanjšanja emisij, porabe in teže je vozilo impresivno tudi zaradi širokega razpona možnosti uporabe. M4 se dobro obnese tako na dirkališču, kot tudi pri vsakdanji uporabi in na daljših vožnjah. Pri BMW so se dobro odrezali pri izdelavi še enega izjemnega vozila, pri katerem tudi M-ljubitelji ne bodo razočarani.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code