Vodilni pri znamki BMW za prihodnje mesece in leta načrtujejo občutno povečanje novih SUV in drugih modelov. Do konca leta 2018 namreč BMW Group (BMW, MINI in Rolls-Royce) načrtuje več kot 40 novih ali prenovljenih modelov.

Največ novincev bo seveda direktno iz znamke BMW. Pričakujemo športna vozila, prestižne kupeje, dvosedežnike in SUV vozila, ki bodo prišla na trg v naslednjih 18 mesecih.

Začelo naj bi se z novim, lažjim BMW Z4, sledila bo serija 3, M5, X2 in brezstrešni BMW i8.

BMW Z4

Razvoj novega dvosedežnika poteka v sodelovanju skupaj s Toyoto Supra, razkrit pa bo meseca avgusta v Pebble Beach v Kaliforniji. Videli smo že fotografije testnega prototipa, ki bo spet prejel platneno streho. Glede na to, da se bo streha odpirala in zapirala s pomočjo elektrike je BMW želel privarčevati na teži prav z uporabo platna. Novi Z4 bo tako lažji, hitrejši, bolj učinkovit in bolj zabaven za vožnjo.

Pod dolgim pokrovom motorja bo nameščen BMW TwinPower Turbo bencinski motor s štirimi ali šestimi valji. Pri standardni različici lahko pričakujemo vsaj 200 konjskih moči, pri višje uvrščenih šestvaljnikih pa celo preko 300 konjskih moči. Ta avtomobil bo seveda na voljo s pogonom na zadnji kolesni par.

BMW serije 3

Nova različica najbolje prodajane BMW limuzine prihaja prihodnje leto, dizajn pa se bo zgledoval po novi seriji 5. Nova šasija s pogonom na zadnji kolesni par bo privarčevala kar nekaj kilogramov, obeta pa se celo povsem električna različica, ki se želi postaviti ob bok Tesli Model 3.

BMW serije 6 GT

Ker BMW serije 5 v različici Gran Turismo v zadostni meri ni navdušila kupcev, se je BMW odločil, da poskusi s poimenovanjem serije 6. Seveda bodo popravili dizajn in druge moteče dejavnike, ki so serije 5 GT kvarili prodajo. Serija 5 GT prihaja v drugi polovici leta 2018.

BMW i8 Roadster

Ko bo na trg prispel BMW i8 Roadster bo istočasno uvedel tudi spremembe za kupejevsko različico i8. Roadster bo po fotografijah sodeč uporabljal platneno streho, ki bo spravljena za sedeži. Poganjal ga bo podoben hibridni pogonski sklop z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in elektro motorjem. Skupaj naj bi razvila nekoliko več moči kot trenutni BMW i8 (362 konjskih moči).

BMW M5

BMW M5 bo uradno javnosti predstavljen septembra na avtosalonu v Frankfurtu, že sedaj pa vemo, da ga bo poganjal 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 z nekaj več kot 600 konjskimi močmi. Občutno nižja teža in povsem nov M xDrive štirikolesni pogon na bi mu zagotovila pospešek do stotice pod 3,5 sekunde.

BMW X2

Pri od dveh prihajajočih SUV vozil v letu 2018 je mali X2, ki povsema veliko značilnosti zelo drznega koncepta iz avtosalona v Parizu. Pridružil se bo kupejevsko oblikovalni SUV družini kamor zaenkrat spadata še X4 in X6.

Osnovan bo na platformi kot X1, pogon bo zato na sprednjih kolesih. Na voljo bodo štirivaljni dizelski in bencinski motorji, celo najzmogljivejši primerek M25i pa naj bi žal uporabljal le štirivaljni, 2,0-litrski motor. Večina primerkov bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Prodaja se bo pričela v začetku leta 2018.

BMW X3

Lažji in večji X3 bo prvi SUV, ki se bo floti pridružil že letos do konca leta. Fotografije prikazujejo približen izgled. Za razliko od X2 bo X3 ostal zvest pogonu zadaj. Prihaja tudi X3 M, ki bo razvil okrog 400 konjskih moči, na voljo za nakup pa bo prvič.

BMW X4

Po prihodu novega X3 BMW ne bo odlašal s predstavitvijo modela X4. Osnovana sta namreč na identični platformi, uporabljala bosta identične štirivaljne in šestvaljne dizelske ter bencinske motorje. Sama oblika bo ostala podobna sedanji, spremenil pa se bo sam dizajn vozila.

BMW X5

BMW X5 je bavarski zastavonoša v segmentu SUV že vse od leta 1999, prihodnje leto pa se nam obeta že četrta generacija tega priljubljenega mestnega terenca. Bil bo evolucija trenutnega modela kar se tiče dizajna, sedel pa bo na povsem novi naprednejši platformi, uporabljal bo nove motorje in najnaprednejšo tehnologijo.

BMW X7

V sam vrh BMW SUV segmenta se bo po novem uvrščal model X7. Bil bo neposredni tekmec vozilom Range Rover, sedel pa bo na enaki platformi kot prestižna serija 7. X7 bo ponujala sedem sedežev, na voljo pa bo celo kot priključni hibrid.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code