Rolls-Royce je nadstandard vseh nadstandardov. To pomeni, da njihove ideje ne poznajo meja pri dejanski uresničitvi. Pred vami stoji rdeč Rolls...vendar to (kot se za znamko spodobi) še zdaleč ni le navaden rdeč končni premaz Wraitha.

Unikatna barva je bila ustvarjena za prav posebno TV serijo: Inspector Morse, britansko detektivsko nadaljevanko. Po besedah Rolls-Royca je dvobarvna shema popolnoma identična tisti na vozilu inšpektorjevega Jaguarja. Ja, prav ste slišali. Glavni igralec se je vozil naokoli z Jaguarjem MKII. Zakaj je svoje vozilo torej posvetil Rolls in ne Jaguar? Dobro vprašanje, očitno Britanci v tem primeru držijo skupaj.

rolls-wraith-jaguar-red (1)

Kot se za ekstremno luksuzna vozila spodobi je nanašanje dvajsetih plasti barve na Wraitha potekalo kar 18-krat dlje od standardnega postopka. Čeprav je živo rdeč Rolls prejel veliko pozornosti pa je barva edina sprememba na sicer zelo standardnem primerku. S pomočjo 6.6-litrskega V12 Wraith iz sebe iztisne 632 konjskih moči 800 Nm maksimalnega navora, s katerim do stotice potrebuje le 4,6 sekunde.

Če boste v barvo zrli dovolj dolgo, boste morda zaznali tisto unikatnost, ki je bila z veliko truda ustvarjena na edinstvenem Rolls-Roycu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code