Med testiranjem na Nürburgringu je bil v objektiv ujet novi BMW Active Tourer v podaljšani različici s sedmimi sedeži.

Predvidoma začetek proizvodnje lahko pričakujemo v letu 2015 z 2016 modelom. Zakaj gredo pri BMW v smer enoprostorcev in prednjega pogona? Naraščujoče cene energije in vedno večji pritiski predpisov o ekonomičnosti porabe goriva sta že dva razloga.

Untitled 3

Inženirji BMW Group so pri MINI-ju dokazali, da je možno uživati v vožnji tudi z avtomobili na prednji pogon, če niso prepričali vseh, jim je to uspelo vsaj pri delu avtomobilističnih navdušencev. Na evropskem trgu bo vozilo tekmovalo z konkurenco, kot npr. Audi Q3, Fiat 500L, Ford B-Max, Mercedes-Benz B-class Electric Drive ter Mini Countryman. Konkurenčnih vozil je dovolj, zato pri BMW enostavno ne morejo zatiskati oči pred potencialnim zaslužkom.

Untitled 4

Predvidoma bo podaljšana različica serije 2 Active Tourer grajena z paleto tri in štiri-valjnih bencinskih in dizelskih motorjev. Verjetno je v načrtu tudi štirikolesni in hibridni pogon. Podaljšana različica si deli platformo s svojim manjšim 5-sedežnim bratom in je tesno povezana z prihajajočima BMW serijo 1 ter Z2 Roadsterjem. Cena podaljšanega Active Tourerja se bo gibala okoli 30.000,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code