Carbonfiber Dynamics, ki je lociran v nemškem Dortmundu je po vsem svetu dobro znan po opremljanju svojih izdelkov z elementi iz ogljikovih vlaken. Njihov najnovejši projekt BMW M4 je bil povsem razstavljen in ponovno sestavljen v popolno celoto.

Po predelavi je projekt dobil ime “M4R” in je avtomobil, ki prikazuje mnoge elemente, ki jih izdeluje podjetje. Komplet vsebuje zelo raznolik in širok nabor različnih dodatkov iz ogljikovih vlaken, ki jih potencialni kupec lahko naroči za svoje vozilo. Posebej izstopajoč je sprednji odbijač 3DDesign, ki je v celoti izdelan iz ogljikovih vlaken in se odlično poda k celotnemu konceptu vozila. Ta izjemen primerek ima zanimiv karbonski pokrov motorja podjetja MTC Design, ki je osnovano na stilu GTS, poleg tega pa je karoserija odeta v prave bavarske barve oddelka M. Stranske pragove je izdelalo podjetje Varis, ki je močna konkurenca japonskemu 3DDesign. Na zadku je nameščen še Varis system 1 difuzor, na prtljažnih vratih pa zadnji spojler, kar skupaj izboljša pritisk vozila k tlom in posledično izboljšan oprijem pri višjih hitrostih.

bmw-f82-m4-carbonfiber-dynamics (22)

Za karbonski strešni kovček je poskrbelo podjetje 56°NORD. Testiran je bil pri hitrosti do 300 km/h, premore pa kar 405 litrov prostornine, kar nadomesti manjši prtljažni prostor.

Dirkaške nalepke na vozilu pa niso le za okras. Bavarski lepotec se lahko pobaha s kar 700 konjskimi močmi in 860 Nm navora kar mu omogoči šprint od 100 do 200 km/h v 5,9 sekunde! Za takšno zanimivo zmogljivostno nadgradnjo je zaslužen Burger Motorsport, ki poskrbi za različne nadgradnje moči s pritiskom na gumb. Avtomobil ima nameščen sistem dovajanja metanola, zamenjana so turbopuhala, za povečano moč pa sta zaslužna tudi izpušni sistem Akrapovič in povečan tlak na 2,3 bara. Vse našteto skupaj s karbon-kevlar zračnimi režami poskrbi za učinkovitih ter poskočnih 700 konjskih moči.

Potovalni M je nadgrajen še z zavornim sistemom Mov, vzmetenjem Bilstein B16 EDC, 19-palčnimi platišči in Toyo Proxes R888R pnevmatikami, ki zagotavljajo odličen oprijem vozila. BMW M4 je tako poleg izjemne moči prejel tudi povečano prostornino in tako uporabnost. Športnik kot je M4 je tako očitno lahko tudi fenomenalne potovalnik!

bmw-f82-m4-carbonfiber-dynamics (19)

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code