Med visokozmogljivimi vozili, ki lahko Nürburgring poimenujejo dom se BMW uvršča zelo visoko. A najhitrejši BMW na tem slavnem dirkališču ne prihaja direktno iz hiše BMW, saj ga je pred tem dodobra "sfriziral" AC Scnitzer.

V osnovi gre za BMW M235i z motorjem iz BMW M4, s tem pa mali hudiček doseže razmerje med močjo in maso kot ga ima Ferrari 458 ali Porsche GT3 RS. S časom 7:25.8 pa je ta mali zeleni športnik postavil rekord in tako postal najhitrejši cestni BMW na Zelenem Peklu.

Takšen čas ga uvršča celo pred BMW M4 GTS, seveda pa ni težko ugotoviti zakaj je temu tako. ACL2 kot najmanjši bavarski kupe namreč premore kar 570 konjskih moči, za pravo vozni dinamiko skrbi prilagodljivo vzmetenje Clubsport, omejen zdrs diferenciala in aerodinamični dodatki iz ogljikovih vlaken.

AC Schnitzer pravi, da bo izdelal le 30 primerkov tega vozila, ki bodo na voljo za javnost, s tem pa simbolično opominjajo na svojo 30. obletnico obstoja, ki jo predelovalec praznuje letos. Možnosti, da se dokopljete do enega izmed teh 30 primerkov so tako zelo majhne, še vedno pa si ga lahko ogledate v spodnji galeriji in videoposnetkih, ki med drugim prikazujejo tudi celoten krog iz Ringa.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code