Rdeči dirkač prihaja iz nemškega mesta Aachen, kjer je rojstni kraj zelo uspešnega podjetja AC Schnitzer. Tokrat so navdušili z novim modelom ACS4 Sport!

AC Schnitzer ACS4 Sport je osnovan na BMW modelu M4. Po posegu, ki ga je na njem opravilo podjetje, je na nemškem dirkališču Hockenheim dosegel odličen čas 1:09,5 minute, kar je cele 3,6 sekunde hitreje od standardnega M4.

Sprva velja omeniti občutno zmanjšanje teže, ki se od standardnega modela razlikuje za 106 kilogramov. To jim je uspelo z odstranitvijo nepotrebnega, zato je v notranjosti ostal samo voznikov športni sedež, za Porschejev 8,5 kilogramov lažji Li-ion pa je bil zamenjan tudi stari akumulator.

AC Schnitzerjevi inženirji so avtomobil oborožili z močno izboljšanim 3,0-litrskim šestvaljnikom, ki namesto 431 KM in 550 Nm navora sedaj premore ogromnih 510 konjskih moči in 645 Nm navora; dovolj moči, da doseže končno hitrost 280 km/h in stotico v le 4 sekundah. Da pa podivjani žrebci še lepše zarezgetajo, so na avtomobil namestili svoj izpušni sistem s karbonskimi izpušnimi zaključki.

Za dodatno izboljšano vozno dinamiko ponujajo dva paketa vzmetenja z možnostjo prilagajanja višine, ki avtomobil znižajo spredaj za 2,5-3,2 cm in zadaj za 1,0-1,5 cm ali spredaj za 3,2-4cm in zadaj za 3,2 cm.

Osnova aerodinamičnega paketa vsebuje elemente karbonskega sprednjega spojlerja, ki je lahko nameščen povsem individualno ali kot del športnega paketa opreme. Zraven spadajo tudi bočni aerodinamični dodatki z dvema malima krilcema na vsaki strani in velik spojler na zadku vozila, kar izboljša pretok zraka čez vozilo in poveča pritisk sprednjih koles ob tla. Za piko na i in boljši oprijem so nameščene pnevmatike Michelin Cup, ki avtomobil zaokrožijo v impresiven izdelek, ki se lahko na dirkališču pohvali z boljšim časom kot zadnja različica Porsche 911 GT3.

Cena takšnega bavarca v Nemčiji je 127.131 €.

Prodoren zvok in izgled vozila si oglejte v priloženi galeriji in videoposnetkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code