Prejšnji teden se je v Angliji odvijala predstavitev nove sedmice. Novinarjem sta bili ob tej priložnosti predstavljeni različici 730d in 730Ld, katere so dobro preizkusili, nam pa postregli z detajlnimi fotografijami.

Obe dizelski lepotici, 730d in 730Ld, sta opremljeni s posodobljenim šestvaljnikom prostornine 3,0 litrov, ki  s svojimi 265 konjskimi močmi in 620 Nm navora za razliko od svojega predhodnika premore 7 konjskih moči in kar 60 Nm navora več, kar mu omogoča fenomenalno vlečno silo in pospeške. Še bolj navdušujoče pa je, da je s tem vozilo postalo učinkovitejše in zaradi nižjih izpustov okolju bolj prijazno. K temu je bistveno pripomoglo zmanjšanje teže po zaslugi CFRP –  karbonsko ojačane plastike, izboljšana termodinamika turbopolnilnikov s tehnologijo VNT in uporaba novega sistema neposrednega vbrizga z injektorji, ki ustvarijo najvišji tlak 2500 barov. Oba modela bosta v Evropi na voljo z enim najnaprednejših štirikolesnih pogonov xDrive.

2016-BMW-730d-M-Sport-Package-52

BMW 730d, ki je bil na voljo britanskim novinarjem, je bil opremljen z M športnim paketom, ki vključuje M aerodinamični paket s specifičnimi sprednjimi in zadnjimi športnimi odbijači z večjimi zračnimi odprtinami za optimalnejši dotok zraka, stranska krila, 19-palčna M aluminijasta petkraka platišča in osvetljeni pragovi vrat z logotipom ter M poudarki v svetli ali temni krom barvi. Notranjost je oblečena v BMW individual Anthracite usnje in Fineline črne lesene letve z učinkom kovinskega visokega sijaja.

2016-BMW-730d-M-Sport-Package-26

Med tehnološke novosti nove sedmice spadajo novi pametni ključ z zaslonom na dotik, osrednji “infotainment” zaslon se prav tako odziva na dotik in prostoročne kretnje s pomočjo 3D senzorja, sedeži potnike grejejo, hladijo in masirajo, kar je možno upravljati s sredinsko nameščenim prenosnim tabličnim računalnikom. V potniški kabini lahko izberemo barvo svetlobe, ki nam v danem trenutku najbolj ugaja, prav tako so na voljo štirje različni parfumi, da je vzdušje v »hotelu na kolesih« res popolno.

Najboljše iz Münchna pa seveda nosi tudi svojo ceno, ki se v Sloveniji prične pri 106,522 €. Uradna prodaja v Evropi se začne 24. oktobra 2015.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code