Novi BMW M3 je ponavadi oblečen v svoje klasične končne premaze, kot so Yas Marina Blue in Austin Yellow. Marsikdo pa želi svoje vozilo narediti unikatno, takrat na pomoč priskoči BMW Individual.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Včasih je bolje, če se držimo zastavljenih barv, ki v optimalnih kombinacijah zelo lepo poudarijo linije modela. Tudi barve notranjosti so vedno dobro premišljene in namenjene temu, da ambient ustreza karakterju – v tem primeru – BMW M vozilu. Lastnik spodnjega F80 M3 se je odločil, da ne bo šel po zarisanih poteh bavarskega podjetja, in si je naročil popolnoma individualiziran avto.

Proces se je zažel že leto dni nazaj z izbiranjem možnih barv. Po nekaj računalniških upodobitvah za boljšo predstavo je bilo oblikovanje izdelano, vendar šele virtualno. Naslednji korak je bila uresničitev projekta.

[sam id=”15″ codes=”true”]

Modro usnje, Fjord Blue in Silverstone srebrno sta bila združena v eno na sedežih in ostalih oblazinjenih delih notranjosti. Kobinacija barv skupaj s kontrastnimi šivi je nedvomno unikatna, če pa je po našem okusu – to pa je stvar vsakega posameznika. Individual sivi končni premaz karoserije pa se imenuje Fashion Grey, ki prvotno izhaja iz Porchejev. Zanimivo je dodati, da čeprav BMW Individual omogoča veliko svobode pri izbiri, nekaj sprememb vseeno ni možnih. Sem spada Alkantara strop, zavorne čeljusti v kakšni drugi barvi in drugače obarvani varnostni pasovi. Da je bil projekt dokončan je lastnik na svoje vozilo moral počakati kar celo leto, sam pa pravi da je nad rezultatom navdušen.

Individual je zelo skrbno varovan in strogo omejen oddelek BMW. Da svoje vozilo lahko narediš unikatno, moraš čez celo vrsto odobritev, kar je tudi edina logična pot, saj naj luksuzna izbira ostane redka in zaželjena. Koliko takšno izmišljevanje stane? Tudi cena je, tako kot barva: individualna. Ker pa takšna barva karoserije stane okoli pet tisočakov, notranjost pa od tri do štiri, si lahko predstavljate, da to še zdaleč ni najcenejša izbira.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code