Zadnje čase se na trgu pojavlja vse več posebnih izdaj športnih vozil, zelo pestro je predvsem pri BMW modelu M4.

Ljudje se sprašujejo, če bo tudi M3 deležen kakšne posebne izdaje in edina zaenkrat znana je M3 CRT. Ta verjetno še ni v delu münchenskega podjetja, a do razkritja se lahko zadovoljimo z BMW M4 CRT.

Ne, ne gre za uradno izvedenko BMW M avtomobila, a kljub temu bi lahko v tem avtomobilu videli v katero smer cilja bavarski gigant BMW. To lepotico je po svoji ideji izdelalo nemško predelovalno podjetje Alpha-N Performance, kot že ime izdaja pa so se osredotočali predvsem na nizko težo vozila in navdušujočo agilnost po zaslugi obsežne uporabe ogljikovih vlaken.

alpha-n-performance-bmw-m4-crt (1)

Na sprednjem odbijaču lahko nepozorni opazovalci zelo hitro spregledajo podaljšek spojlerja, tega pa ne moremo reči za zadnji spojler na prtljažnih vratih vozila. Na zadek je bil namreč pritrjen zelo opazen spojler, ki je v celoti izdelan iz ogljikovih vlaken in lahko pri hitrosti 200 km/h doprinese za 53 kilogramov pritiska zadka k tlom.

Pod pokrovom motorja je bila motorna enota deležna Alpha-N Performance nadgradnje prve stopnje, kar pomeni, da ima BMW M4 CRT kar 520 konjskih moči. To bi moralo zadoščati za vašo dnevno dozo adrenalina. Da je paket zares popoln za boljše vozne lastnosti skrbi povsem prilagodljivo vzmetenje Ohlins R/T, za lepotni popravek pa so zaslužna 20-palčna platišča HRE z Michelin PSS pnevmatikami.

Da je avtomobil zares podrejen filozofiji lahke zasnove so bili standardni sedeži zamenjani za nove sedeže Recaro Pole Position. Izredno lahek in zmogljiv M4 CRT tako verjetno v zadrego spravlja celo uradno BMW M vozilo M4 CS.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code