Alpina B5, ki vam jo predstavljamo danes je najhitrejša Alpina vseh časov! Na ogled je postavljena v Abu Dhabi BMW salonu.

V kolikor si želite zmogljivosti BMW M5,  a obenem tudi nekoliko več ekskluzivnosti, je nova Alpina B5 Bi-Turbo izjemno dobra alternativa. Le-ta razvije 600 konjskih moči in kar 800 nevtonmetrov navora, kar je celo več kot pri M5, ki razvije 750 nevtonmetrov navora. Do stotice pospeši v le 3,5 sekunde, kar je za 0,1 sekunde počasneje kot M5, do 200 kilometrov na uro pa potrebuje 11.4 sekunde, kar je za 0,3 sekunde več kot M5. Kljub tem razlikam pa Alpina B5 doseže višjo končno hitrost, 330 kilometrov na uro. M5 ima sicer elektronsko omejeno končno hitrost na 250 kilometrov na uro, a z dodatnim M Driver’s Package lahko le-ta doseže tudi 305 kilometrov na uro.

BMWBLOG-bmw-abu-dhabi-alpina-b5-blue- (7)

V modro barvo odeta Alpina B5 Bi-Turbo je tako kot večina atraktivnih BMW primerkov razstavljena v Abu Dhabi avtosalonu. Na zunanjosti lahko opazimo Alpina grafiko, notranjost pa je odeta v rjavo usnje s kontrastnimi šivi v beli barvi. Najdemo tudi dekorativne elemente iz lesa na vratnih tapetah in armaturni plošči. Zgornji del armature je v črnem usnju, ki pa se po našem mnenju odlično poda z sicer rjavim usnjem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code