Nova modela BMW ALPINA D4 Bi-Turbo Coupé in Cabrio prevzemata vodilno vlogo v segmentu športnih in luksuznih dizelskih dvovratnikov. Brezhibno izkušnjo v vožnji zagotavlja kombinacija moči, navora, nizke porabe in enostavnega upravljanja. 3-litrski vrstni šestvaljni dizelski Bi-Turbo motor, ki proizvede 350 konjskih moči in 700 Nm navora,  je povezan z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. D4 BiTurbo Coupe pospeši do […]

Nova modela BMW ALPINA D4 Bi-Turbo Coupé in Cabrio prevzemata vodilno vlogo v segmentu športnih in luksuznih dizelskih dvovratnikov. Brezhibno izkušnjo v vožnji zagotavlja kombinacija moči, navora, nizke porabe in enostavnega upravljanja. 3-litrski vrstni šestvaljni dizelski Bi-Turbo motor, ki proizvede 350 konjskih moči in 700 Nm navora,  je povezan z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

D4 BiTurbo Coupe pospeši do stotice pospeši v 4,6 sekunde, za 230 kg težji ALPINA D4 Cabrio pa potrebuje štiri desetinke sekunde več. Najvišja hitrosti močnih dizlov je 278 km/h za Coupe in 275 km/h za Cabrio. Čeprav sta oba zelo zmogljiva, je njuna poraba goriva relativno nizka, giblje se namreč okoli 5,3-5,9 l/100 km, standardno voziloma pripadajo 19-palčna platišča, prilagodljivo športno vzmetenje, športni sedeži in ksenon luči.

Header_D4_BITURBO_01

Osnovna cena za Coupe je 58.600,00 €, za Cabrio pa 64.800,00 €, če želite vozilo narediti bolj unikatno in naročiti več dodatkov pa se cena lahko precej zviša. Kmalu lahko pričakujemo uradno galerijo slik, definitivno pa je to avtomobil, vreden svojega denarja, kar pomeni, da je Alpina postala zelo konkurenčna originalnim BMW modelom.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code