ALPINA bo na ženevskem avtosalonu predstavila svojo različico športnega terenca X3 imenovanega XD3. Le-ta bo razvil 388 konjskih moči in 492 nevtonmetrov navora.

ALPINA je predstavila svojo različico pred časom predstavljenega športnega terenca BMW X3. Le-ta bo uradno javnosti prvič predstavljena na prihajajočem ženevskem avtosalonu. Že novi X3 sam po sebi velja za izjemno vozilo, ki za športnega terenca nudi razmeroma veliko užitka v vožnji, pa tudi volanski mehanizem in prostorna kabina sta na visokem nivoju. Ko vemo vse to smo lahko prepričani, da je izdelek iz pod rok Alpine še nekajkrat bolj vrhunski. Že samo po izgledu je XD3 bolj agresiven zaradi posebnega kompleta odbijačev, ki avtomobil tudi optično zniža. S tem pa še vedno ohranja dovoljšno mero elegance kljub izraziti športnosti. Če bi sodili po izgledu bi moč, ki jo skriva pod motorjem razkrili le štirje zaključki izpuha in ALPINA napis na sprednjem podaljšku odbijača.

Pod pokrovom motorja namreč leži optimiziran 3,0-litrski vrstni šestvaljni dizelski motor, ki je podprt s štirimi turbinskimi polnilniki. Razvije zavidljivih 388 konjskih moči in 492 nevtonmetrov navora. Kljub dejstvu, da je to le nekoliko več kot razvije motor v X3 M40i, je navora pri XD3 vseeno veliko več. Pogonski sklop sicer združuje tudi napredni štirikolesni pogon xDrive in osem-stopenjski samodejni menjalnik, ki je bil prav tako optimiziran s strani ALPINA strokovnjakov. Novo je tudi vzmetenje, serijsko so platišča velika 20 palcev, za doplačilo pa so na voljo tudi 22 palčna. V notranjosti ALPINA XD3 ni tako različna od serijskega X3, le da povsod opazimo njihov logotip in spremenjeno grafiko merilnikov. Zbiranje naročil se bo začelo letos, prve primerke pa bodo kupci dobili takoj v začetku leta 2019.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code