Lastnik tega zanimivega primerka se je odločil za prodajo svoje prav posebne stvaritve. Vam je všeč BMW Z3 in bi ga uporabljali na vsakem terenu? Potem je ta terenska izvedenka uživaškega dvoseda kot nalašč za vas.

Lastnik je iz običajnega BMW Z3 naredil nekaj posebnega, nekaj kar mu prinaša nasmeh na obraz. Brezstrešnega dvoseda je preoblikoval v terensko uživaško vozilo, katerega ni škoda umazati ali ponesreči “prisloniti” na kakšno skalo ali drevo.

Kot prvo lastnik opozarja, da avtomobil trenutno ni primeren za javno cesto, saj je bil izdelan izključno za uživanje v blatu, gozdu, na snegu, ipd. Da je avtomobil v prav posebnem stanju vam bodo izdale že spodnje fotografije, ki kažejo, da je resnično služil svojemu terenskemu namenu, saj je umazana tako zunanjost kot notranjost.
BMW Z3 - Off roadster

Pod pokrovom motorja se je v originalu skrival 1,9-litrski štirivaljnik s samodejnim menjalnikom, lastnik pa ga je zamenjal za 2,5-litrski šestvaljni motor s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Podvozje ima za seboj sto tisoč prevoženih kilometrov, motor in menjalnik pa že častitljivih 320 tisoč prevoženih kilometrov.

Vozilo ima zelo očitno nameščene nove vzmeti, ki poskrbijo za večjo oddaljenost vozila od tal in bolj terensko držo. K slednjemu prispevajo tudi 15 palčna platišča s terenskimi pnevmatikami Goodyear All Terrain v merah 235/75 R15.

Ker so bile luči dovolj vredne jih je lastnik odstranil in prodal. Na Z3 je nato namestil luči iz serije 3 E36, prav tako pa je iz serije 3 vzel tudi pokrov motorja, ki se povsem prilega. Sprednje luči in smerniki so pritrjeni le zaradi lepšega izgleda. Tudi v notranjosti je avtomobil izredno preprost. Odstranjene so preproge, obloge na vratih in okrasne letve, radio se prižge, a iz sebe ne spravi zvoka. Najlepša stvar v notranjosti je trokraki volanski obroč iz serije 3 E46, žal pa slednji nima Airbaga. Deluje še elektronsko nastavljiv sedež ter upravljalec temperature v vozilu, seveda brez klimatske naprave. Na videz lepi in udobni sedeži so obdani z blatom, prav tako pa tudi velika večina ostale notranjosti. Verjetno k temu botruje tudi odsotnost zadnjega stekla na zložljivi strehi.

Zastavljena cena lastnika je 2800 ameriških dolarjev, kar je 2600 evrov, pripravljen pa je tudi zamenjati za kakšno drugo vozilo istega cenovnega razreda.

Več o tem izredno zanimivem in redkem terenskem BMW Z3 si lahko preberete TUKAJ!

bmw-z3-offroad (20)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code