Moramo se sprijazniti z dejstvom, da smo ljudje pod kožo krvavi in delamo človeške napake. Posledično vsako leto na cestah po vsem svetu umre več kot milijon ljudi. Kako to preprečiti?

Da bi preprečili nesreče, se mnoge znamke kot so Volvo, Mercedes-Benz in BMW izobražujejo na področju avtonomne vožnje. Upajmo le, da se stroji ne bodo obrnili proti nam kot v kakšni grozljivki. Novinar medijske hiše Bloomberg se je odpravil v Nemčijo, kjer je na lastni koži preizkusil prototip avtonovmnega BMW i3. O omenjenem prototipu smo že pisali, ko je bil predstavljen s svojim sistemom samodejnega parkiranja “Remote Valet Parking Assistant”.

i3-park-assistant (3)

Če bi bil svet napolnjen s pametnimi avtomobili, kot je testni i3, bi se nesreče na cestah zmanjšale na 0 odstotkov. Ker se to nikoli ne bo zgodilo pa lahko pričakujemo vsaj delno izboljšanje. Sistem “Active Assist” je še v fazi razvoja in še ne deluje popolno, kar boste opazili tudi v spodnjem posnetku. Uporablja senzorje, ki avtomatično zavrejo (večinoma pravočasno) in posledično odreagirajo še pred reakcijo osebe za volanom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code