Jay Leno je dobil v roke nekaj, kar bi lahko prišlo v takšni obliki direktno iz BMW M tovarne. Izdelek je vrhunski!

Gre za prav poseben primerek; BMW 2002 z motorjem iz BMW E30 M3, kar morda ne vidimo prvič, a je eden redkih, ki je izpopolnjen do potankosti in zato fenomenalen avtomobil. Ta različica prihaja iz rok kalifornijskega bavarskega predelovalca in že takoj da vedeti da gre za vrhunski avtomobil. Dotični primerek ima kar dvakrat več moči kot originalno, po zaslugi lepe predelave pa ohranja svoje originalne poteze kot so jih imela BMW vozila v sedemdesetih letih.

Na prvi pogled ni pri tem BMW 2002 nič nenavadnega in prav to je bistvo. Le tisti, ki avtomobil zares poznajo bodo opazili nekaj sprememb v zunanjosti; drugačni odbijači, platišča Alpina, sprednji podaljšek spojlerja in široke pnevmatike. V potniški kabini najdemo sedeže iz novejše serije 3 ter 5-stopenjski ročni menjalnik.

Človek, ki je izdelal to različico je Marc Norris, po njegovi zaslugi pa je na zadku tega vozila značka M2, kar prikazuje, da gre za predhodnico današnjega BMW M2. V mnogih pogledih namreč avtomobil izgleda kot del BMW M divizije. Če bi se inženirji že takrat lotili takšnega posega bi bili danes bogatejši še za en izjemen avtomobil.

Oglejte si ta fenomenalen avtomobil!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code