Če ste oboževali prejšnjo generacijo serije 3 Touring, pa vam je manjkala prava športna izvedenka imamo za vas nekaj prav posebnega! BMW serije 3 z Manhartovim motorjem V10 iz modela M5!

Vedno več je malih kombilimuzin in vse do velikih limuzin, ki premorejo veliko zmogljivost. To pa v zadnjih časih pogosto ne velja za karavanske izvedenke vozil.

Ta BMW E91 “M3 Touring” je točno to in še več! Že izgled je zelo privlačen in ustrezno vpadljiv, bistvo pa je očem nevidno, saj se pod pokrovom motorja skriva prav posebna zver. Ta karavan ne uporablja le klasičnega atmosferskega 4,0-litrskega V8 motorja, ki ga najdemo v modelih E90/E92/E93 M3.

bmw-e91-m3-touring-manhart-v10-m5-engine (6)

Po zaslugi podjetja Manhart Racing je opremljen z velikim in mogočnim 5,0-litrskim V10 motorjem iz BMW E60 M5. Kot da to še ni dovolj, pa je motor dodatno prilagojen in sedaj razvije kar 550 konjskih moči! Da o tem mogočnem zvoku desetvaljnika sploh ne govorimo.

Glede na opis ob videu lahko navedemo, da novonastali mišičnjak do 100 km/h pridrvi v le 4,3 sekunde, kar je pribljižno pol sekunde hitreje od BMW E92 M3 Coupe.

Oglejte si fotografije in prisluhnite zvoku te divje zveri!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code