BMW-jev proces predstavitve novih motorjev je v polnem razmahu. Novi motorji spadajo v t.i. B-družino motorjev in večina teh je že bila razkritih.

BMW 340i je eden prvih modelov, ki je bil deležen novih motorjev ter nove tehnologije, ki jo Bavarci pri njih uporabljajo. Skupaj s prenovo serije 3 je tako BMW predstavil tudi nov motor, ki se skriva pod oznako 340i, poskrbi pa za varčnost, moč in bolj prefinjen zvok.

Zvok novega 3,0-litrskega šestvaljnika B58 je v primerjavi s starim N55 bolj izrazit, glasnejši in bolj rohneč. Podjetje Shiftech pa je na svoj primerek F31 340i Touring namestilo še izpušni sistem slovenskega proizvajalca Akrapoviča.

Kljub temu, da je težko razločiti, kdaj so lopute na izpušnem sistemu odprte, pa je povsem očitno, ko se lopute odprejo med dodajanjem plina. Zvok postane še glasnejši, rohnenje še globlje in bolj pokajoče. 340i se tako spremeni v popolnega družinskega potovalnika z opcijo zvočne popestritve.

Seveda pa stvaritev, kot je Akrapovičev izpušni sistem, nekaj stane. Cene so na različnih trgih različne, v ZDA npr. celoten izpušni sistem stane preko 3000 ameriških dolarjev. Za ta denar prejmete izpušni sistem iz nerjavečega jekla, ki poleg spremembe zvoka motorju doda 4 KM in 6 Nm navora (330 KM in 456 Nm) in s tem manjši prirastek k moči ter večjo odzivnost motorja.

Poeziji prisluhnite v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code