BMW je letos prodal že več kot 50 tisoč električnih in hibridnih vozil, kar je skoraj 75 odstotkov več kot prejšnje leto, beležijo pa tudi najboljši julij po prodaji v zgodovini znamke.

Kupci avtomobilov očitno začenjajo razumeti to, kar Toyota trdi že dalj časa – elektrifikacija avtomobilov je prava pot za prihodnost. Vse od popolnoma električnih avtomobilov, hibridov in plug-in hibridov, je elektrifikacija avtomobilov v velikem porastu.

BMWBLOG - BMW TEST - BMW 225xe iPerformance - Hybrid - eDrive - zunanjost (23)

To je jasno razvidno že iz prodajnih številk elektrificiranih avtomobilov BMW Group, ki je letos že presegla 50.000 prodanih avtomobilov, kar predstavlja kar 74,8 odstotno rast glede na prodajne številke preteklega leta. Ravno ta številka jih uvršča na tretje mesto po količini prodanih elektrificiranih avtomobilov na svetu. BMW je objavil tudi, da je s 180.726 prodanimi avtomobili v mesecu juliju, tako zabeležil najuspešnejši julij v zgodovini znamke.

BMW in MINI sedaj skupaj ponujata devet električnih in elektrificiranih modelov, še več pa jih pričakujemo v prihodnosti. Ian Robertson, direktor prodaje pri BMW je dejal: ” Ne glede na vseskoznje ovire v Združenih državah Amerike, zamenjave modelov X3 in BMW serije 5 na Kitajskem, smo zahvaljujoč naši politiki o uravnoteženi globalni rasti, še vedno lahko dosegli in celo presegli odlične lanske prodajne rezultate. Prodaja naših elektrificiranih avtomobilov se bo razvijala tudi v prihodnje, z vsemi našimi modeli, ki bodo pri tem vsak zase odigrali pomembno vlogo.”

BMWBLOG-rast-prodaje (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code