BMWblog je prejel informacije, ki do leta 2019 napovedujejo prihod BMW X4 M. X4 M se bo tako pridružil križancu X3 M, ki naj bi na trg prišel leta 2018.

Prva izvedba modela X4 M bo nastajala pod kodnim imenom F98 in bo osnovan na trenutni generaciji modela X4, sedel pa bo na nedavno predstavljenem X4 M40i. Kot X3 M bo M različica modela X4 športno “nabildana” in bo prejela tipične M agresivne linije; razširjeni blatniki, nižja lega, veliki odbijači z izboljšanim pretokom zraka, ipd.

x4-m40i (11)

Športna linija je opazna od začetka sprednje maske pa vse do zadka, kjer so prisotne zadnje luči v polni LED tehnologiji. Kot vsi novi modeli bosta tudi X4 in X3 zadnje generacije prejela posodobljen informacijsko-zabavni sistem, ki bo najverjetneje kot v novi seriji 7 občutljiv na dotik. Pod pokrovom novega X4 M naj bi se vrtel 3,0-litrski šestvaljni motor z oznako S55, ki ga sicer najdemo v modelih M3 in M4.

x4-m40i (13)

Pričakovana izhodna moč motorja naj bi bila okrog 450 do 500 konjskih moči. Največji rival, ki se mu X4 M želi postaviti po rob je prav gotovo Porsche Macan, ki je med športnimi kompaktnimi križanci nedvoumno zmagovalec. BMW se želi po robu postaviti tudi Mercedes-Benzovemu GLC63 AMG, ki naj bi na vsa štiri kolesa pošiljal okrog 500 konjskih moči.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code