V okviru tretje generacije koles, ki je na tržišče prišla v letošnjem letu, je BMW predstavil novo električno kolo BMW Cruise e-bike.

Kolo odlikuje močna in unikatna oblika, ki zagotavlja odlično prileganje v ovinkih ter varno vožnjo na neravnih površinah. Napredni elektromotor, ki je v grajen v kolo BMW Cruise e-Bike, pa odlično dopolnjuje udobno vožnjo z visoko učinkovitostjo ob minimalnem naprezanju.

Novi BMW Cruise e-Bike je rezultat širokega znanja in izkušenj celotne ekipe ustvarjalcev. Inženirji, oblikovalci, strategi in strokovnjaki za trajnostni razvoj so združili moči ter skupaj razvili izdelek, ki bo soustvarjal mobilnost prihodnosti.  Novega BMW Cruise e-Bike odlikuje brezčasna in elegantna oblika, ki ji dodatno privlačnost daje t.i. ‘bull neck’ na sprednjem delu ogrodja, ki temelji na obliki BMW motornih koles. Pri izdelavi kolesa je BMW združil moči s podjetjem BOSCH, vodilnim podjetjem na trgu za baterije in električne motorje. Podjetje je oblikovalo zmogljivo baterijo, s katero je moč prevoziti do 100 kilometrov. Električni motor, ki se lahko aktivira v katerem koli trenutku, zagotavlja podporo kolesarju ter mu prinaša značilno BMW učinkovitost. Električna moč tako kolesarju omogoča, da ostane sproščen, hkrati pa varuje okolje. Obenem lahko kolesarji med vožnjo spremljajo podatke o stanju baterije, prevoženi razdalji, hitrosti in najvišjo hitrost na zaslonu, ki temelji na BOSCH Intuvia nadzornem sistemu. Na zaslonu lahko kolesarji, upoštevajoč svojo fizično pripravljenost ter vozno podlago, izberejo pomoč električnega motorja v razponu od 0 % do 250 % pomoči. Tehnično dovršenost kolesa dopolnjuje Shimano Deore prestavni sistem z desetimi prestavami.

Edinstven dizajn sreča vrhunsko tehnologijo.

BMW Cruise e-Bike je tako kot celotno tretjo generacijo BMW koles oblikovalo podjetje DesignworksUSA. Oblikovalec Evgueni Maslov pravi, da je bilo ustvarjanje BMW Cruise e-Bike eden izmed njegovih najbolj zanimivih projektov do sedaj. Njegov cilj namreč ni bil narediti kolo, ki samo izgleda lepo, pač pa je želel predvsem spremeniti naravo mobilnosti. »Želeli smo narediti doprinos alternativni urbani mobilnosti. BMW Cruise e-Bike alternativno mobilnost približuje ljudem ter jo dela bolj vabljivo za tiste, ki se želijo premikati učinkovito in trajnostno,« je dejal Evgueni Maslov, oblikovalec pri DesignworksUSA.

 Cruise E-BIKE (1)

Vzdržljivost je bila glavni faktor, ki so ga upoštevali pri razvoju BMW Cruise e-Bike. Maslov namreč pravi, da »si nihče ne želi priti na sestanek izmučen po desetih kilometrih vožnje s kolesom. Ravno v takih primerih je BMW Cruise e-Bike z električnim pomagalom prava izbira.«

Oblikovalcem je največji izziv predstavljalo kombiniranje inovativne oblike BMW vozil s funkcionalno geometrijo koles, obenem pa so veliko pozornosti namenili interakciji med obliko in tehnologijo. To je od oblikovalcev zahtevalo, da so svoje oči in ušesa imeli vselej na preži. Tako je iz opazovanja okolice nastala značilna ‘bull neck’ oblika, navdahnjena s strani oblike motornih koles. Maslov pravi, da so se z izzivom oblikovanja novega BMW Cruise e-Bike kolesa pogumno spopadli in tako »dosegli novo interpretacijo: izrazita oblika BMW Cruise e-Bike izraža takojšnjo potrebo po premiku naprej. Je namreč veliko bolj dinamično in konvencionalno kot ostala električna kolesa.«

BMW Cruise e-Bike je v okviru tretje generacije koles BMW na voljo tudi v Sloveniji. Pri pooblaščenih trgovcih in servisnih partnerjih BMW po Sloveniji ga lahko kupite za 2.985,00 €.

Tehnični podatki:

Ogrodje:

-Material: hidroformiran aluminij

-Oblika: nova ‘bull neck’ oblika

-26” sprednje vzmetenje

Vilice: SR Suntour NEX MILO 75 mm, bele barve

Pnevmatike: Continental CruiseCONTACT

Platišča: Rodi Airline Plus 4 lacing

Zavorni diski: Shimano BR-M395 180 mm

Prestave: Shimano Deore 10 prestav

Sedež: Selle Royal Freccia, črne barve s črno prečko

Pogon: BOSCH motor nove generacije z baterijo 250W/400Wh za polnjenje

Polnilec: vključen v ceno, deluje na hišnih vtičnicah

Teža: 22 kg

Vozne specifikacije:

Zaslon: prikazuje stanje baterije, prevoženo razdaljo, hitrost, najvišjo hitrost, nastavitve

Vozni načini:

-Eco: 0 % pomoč električnega motorja ob 100 % poganjanju pedal

-Eco: 30 % pomoč električnega motorja ob 100 % poganjanju pedal

-Tour: 100 % pomoč električnega motorja ob 100 % poganjanju pedal

-Sport: 180 % pomoč električnega motorja ob 100 % poganjanju pedal

-Turbo: 250 % pomoč električnega motorja ob 100% poganjanju pedal

Baterija: pritrjena na okvir, s pomočjo ključa se lahko odstrani

Čas polnjenja: 3,5 ure

Doseg baterije: 100 kilometrov

Najvišja hitrost vožnje z uporabo motorja in minimalnim poganjanjem pedal: 25 km/h

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code