Oglejte si privlačen videoposnetek legendarne M trojke, E30 M3 EVO Warsteiner Edition. Trojka na posnetku naj bi sicer uporabljala V8, tako da ni popolnoma originalni Warsteiner.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Davnega leta 1980 si se, če si želel visoko zmogljiv avtomobil, moral obrniti na Motorsport oddelek in si ogledati M3. Opisovali so ga kot luksuzno limuzino, ki si jo lahko uporabljal tako za vsakdanjo uporabo, kot tudi na dirkališčih. Leta 1987 je bil M3 poznan tudi kot Warsteiner, ker je bila ekipa BMW Motorsporta sponzorirana iz strani podjetja, ki je izdelovalo pivo Warsteiner. Takrat je BMW tudi slavil svojo prvo DTM zmago.

Originalni E30 M3 Warsteiner je uporabljal 2,3-litrski štirivaljnik, ki je proizvedel 192 konjskih moči, njegova teža pa je znašala pičlih 1292 kilogramov. Najbolj pa je vsem poznan po svojih barvnih M črtah, Alpine White barvi karoserije, zlatih BBS platiščih in rdečih ledvičkah. Dandanes ljubitelji M3 poskušajo ohranjati legendo in naredijo tudi replike Warsteinerja, ki jo tudi lahko vidite med driftanjem v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code