"Spuščen" ter "serija 5", zatem pa še "touring"...to najverjetneje ni logično zaporedje, ki bi nam najprej prišlo na pamet, kajne?

Vse je odvisno od tega, kako strastno in morda tudi malce noro je vaše avtomobilsko okolje  v lokalni skupnosti, kjer živite in dejansko morda o tem sploh ne razmišljate. No, na severu Evrope, natančneje na Švedskem pa je takole: obstaja le peščica primerkov serije 5 Touring, ki premorejo zračno vzmetenje. Mi vam želimo predstaviti enega izmed njih. Gre za BMW E61 530d s pogonom na zadnja kolesa, ki je v lasti mladeniča po imenu Albin. Njegovo vzmetenje je narejeno po meri. Zajema par BC Racing vzmeti z dvema zračnima blazinama spredaj ter par Bilstein blažilnikov na zadnji osi kjer z njima sodelujejo zračne blazine na robu vozila.

bmw-e61-530d-touring-air-suspension (16)

Albin navadno vozi s približno 45 – 50 PSI v zračnih vrečah, vzmetenje pa nadzira preko Air Lift Performance 3P sistema. Obstaja posebna naprava, ki jo lahko kupiš z namenom dviganja oz. spuščanja vozila, to pa lahko še bolj udobno storiš tudi preko mobilne aplikacije.

Platišča so XXR Wheels: 526. 18×9 ET 10 spredaj in 18×10.5 ET 5 zadaj. Če v ta spoj dodamo še prednji podaljšek spojlerja ter stranske pragove, je to v smislu modifikacij pravzaprav to! Pa je res? No, sodeč po Švedovih besedah vsekakor ne! Načrti za prihodnjo pomlad vključujejo širjenje avtomobila, odstranitev vratnih ročic ter nekaj sprememb pri motorju. Prav tako so že kupljene nove pnevmatike, ki bodo kar precej širše od obstoječih, očitno pa bodo premogle tudi negativen ET.

Švedskemu mladeniču lahko seveda sledite tudi na Instagramu. Zanimivo galerijo ter nazoren videoposnetek pa si lahko ogledate spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code