Zloglasni zeleni pekel si je svoje ime pridobil s terjanjem žrtev v obliki zmečkane pločevine, v najhujših primerih tudi smrti. Z velikim deležem obiskovalcev z BMW vozili je posledično neizbežno, da kakšen primerek, tako kot naslednji, pristane v ograji.

Severni obroč Nurburgringa, oziroma po domače Nordschleife je odprt javnosti (razen, kadar na njem potekajo testiranja ali dirke), za en krog pa boste odšteli triindvajset evrov. Čeprav je to dirkališče, omejitve hitrosti tudi tukaj veljajo kot kjerkoli drugje, vsak uporabnik pa mora tudi upoštevati cel kup pravil, kot je naprimer prepovedano prehitevanje po desni. Kljub vsem pravilom in opozorilom pa z adrenalinom napolnjeni ljubitelji včasih, bodisi zaradi pomankanja znanja, bodisi zaradi živcev, izgubijo kontrolo nad vozilom in pristanejo v varnostni ograji.

Vsekakor se na nemški avtomobilistični lunapark odpeljite z veliko mero spoštovanja, saj steza največkrat svoj davek terja predvsem pri manj izkušenih voznikih. Tako je svojo srečo v nesreči doživel tudi naslednji Alpine White E92 M3, ki je zaradi izgube stika s podlago premalo/prepočasi odreagiral in “pikiral” direktno v varnostno ograjo. Lastniku na srečo je ob trku že izdatno zmanjšal hitrost, posledično pa (kot se na prvi pogled zdi) sprednji odbijač ni doživel hujših poškodb. Srečnež je eden redkih, ki so po nesreči brez težav nemoteno nadaljevali pot, velikokrat smo bili namreč že priča hujšim nesrečam, pri katerih so v karambolu pristali celo najbolj izkušeni vozniki. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code