Novi BMW M5 je znova napisal pravila zmogljivih limuzin. Že takoj nam je bilo jasno, da imamo zmagovalca, zagotovo pa nismo vedeli ravno kako hiter je BMW F90 M5.

Do sedaj smo se tako morali zanašati na uradne podatke, ki pravijo, da BMW M5 do stotice potrebuje 3,4 sekunde, vendar smo vsi nekako slutili, da je avtomobil še hitrejši. Sedaj imamo dokaz! Pri reviji Car and driver so avtomobil ekstenzivno testirali, rezultati pa so neverjetni saj je BMW M5 najhitrejša limuzina kar so jih kadarkoli preizkušali. Do stotice, oziroma do 96 kilometrov na uro (60 milj na uro) je BMW M5 potreboval le 2,8 sekunde, s četrt milje pa je opravil v 10,9 sekunde pri 207 kilometrov na uro. Če ste takoj pomislili na Teslo model S P90D lahko povemo, da je po njihovih testiranjih Tesla dosegla stotico v identičnem času, vendar jo BMW M5 z lahkoto prehiti, ko hitrosti narastejo preko 150 kilometrov na uro.

Če pomislimo, je ta zmogljivost naravnost neverjetna in ponuja še dodaten dokaz, da BMW pri svojih avtomobilih, tako kot večina nemških proizvajalcev avtomobilov, ne pretirava z norimi trditvami, vendar gre raje na varnejšo stran. Dobili smo tudi dokaz, da je bil preklop na štirikolesni pogon smiseln, saj so pri Car and Driver testirali pospešek do stotice tudi v načinu z le zadnjim pogonom, takrat pa je za to potreboval občutno počasnejših 3,6 sekunde, kjer je največji problem predstavljalo ravno krotenje ogromne zaloge navora.

BMWBLOG-M5-vs-E63S-AMG (22)

V primerjavi z glavnim tekmecem Mercedes E63 S AMG, je M5 tudi okoli 140 kilogramov lažji, kar pomeni boljšo vozniško izkušnjo v vožnji po robu zmogljivosti. Sedaj imamo dokaz, da je BMW M5 hitrejši tudi v ravni liniji in obenem dejansko ponuja nekaj občutka na volanu, kar je pri proizvajalcih očitno dandanes že prava redkost.

Vir: Car and Driver

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code