Bavarski izdelovalec vozil je razjasnil nekaj govoric, dobili pa smo tudi predstavo o tem, kakšne načrte ima podjetje za prihodnje modele.

Čeprav je BMW i8 na trg vstopil izjemno uspešno, pri BMW pravijo, da ne nameravajo razvijati različice Spyder, ki ostaja samo v obliki konceptnega vozila.

bmw-i8-concept-spyder-2012-2170-1280x800

 

Odgovorili pa so tudi na vprašanje, ali bodo naredili kakšno drugačno izvedbo serije 7. Po izjavi BMW sedmica ostaja na voljo samo v dveh izvedbah: standardni in podaljšani izvedbi.

20130815_0364-BMW-Press-Conference_resize

To pomeni, da verjetno ne bomo še nekaj časa videli najdražjih bavarskih modelov brez strehe? Čeprav so pri BMW zavrnili govorice o Cabriu ali Coupeju serije 7 in i8 Spiderju pa nas kmalu čaka nekaj mnogo večjega in težjega, prihaja namreč BMW X7, ki je bil nekaj dni nazaj ponovno upodobljen s pomočjo računalniške tehnologije, in upajmo, da bo ostal tak do proizvodne verzije.

bmwblog1

Začetna poročila so navajala, da bo X7 grajen na platformi, ki so jo delita naslednji generaciji serije 5 in serije 7. Postal  naj bi konkurenca modelom, kot je Mercedes-Benz GL-Class in novi Range Rover. V avtomobil bo lahko šlo do 7 oseb, proizvodnja pa bo potekala v Spartanburg obratu z začetkom leta 2017.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code