V preteklih letih so električna vozila postala priljubljena med "mainstream" novinarskimi hišami, okoljevarstveniki in odvisneži od pošastnega navora, ki ga uspejo razviti.

Tesla je seveda v samem začetku prevzela vso pozornost, a sedaj jo zelo hitro lovijo vsi tradicionalni proizvajalci avtomobilov. Eden izmed najbolj zagnanimi je vsekakor bavarski BMW. V preteklosti so že izdelali malega električnega mestnega malčka i3 in hibriden športen avtomobil i8. Med omenjenima dvema manjka še konkurent Teslinemu modelu S; prestižna električna limuzina.

BMW bi lahko združil svoje že razvite ideje in izdelal pravega tekmeca:

BMW je nedavno predstavil svoj koncept, ki prikazuje prihodnost v katero naj bi se BMW usmeril na področju električnih vozil. Kljub temu, da je dizajn zelo poseben uporablja vse tipične BMW elemente, ki opozarjajo na dejstvo, da je to še vedno pravi BMW, ki nudi užitek v vožnji.

  • mogočna električna zmogljivost

za razliko od malega i3 bo prihajajoči novinec (najverjetneje poimenovan kot i5 ali i6) nudil zajeten domet in izjemno zmogljivost. Pričakujemo lahko, da bo domet podoben tistemu v i Vision konceptu, in sicer le-ta znaša 600 kilometrov, kljub temu pa ga do stotice izstreli v le štirih sekundah, najvišja hitrost pa presega 200 km/h. Na tem področju bo znamki BMW pomagala tudi zaveznica Toyota, ki dela na novi tehnologiji trdnih baterij, ki naj bi nudile dvokratni domet, bistveno pa naj bi se izboljšalo tudi polnjenje. BMW želi na trg ponuditi izpopolnjen avtomobil, ki se bo vizualno lahko kosal s Porsche Mission E, bo nudil zadosten domet, presenetljivo zmogljivost, avtonomno vožnjo za razmeroma dostopno ceno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code