Že nekaj časa je govora o tretjem modelu BMW i družine, ki naj bi konkuriral električni uspešnici Tesle Model S. Če se bodo govorice uresničile, bo i5 za osnovo uporabljal podaljšano različico serije 5, namenjene in prilagojene kitajskemu trgu.

To pomeni, da bomo leta 2018 uzrli prvo BMW i limuzino, ki pa bo uporabljala plug-in hibridni sistem. AutoBild poroča, da bo uporaba motorjev podobna kot pri seriji 5 GT hibridnem konceptu, predstavljenem nekaj mesecev nazaj. Sistem bo uporabljal bencinski motor s 160 kW moči, podpirala pa ga bosta še dva električna motorja z 110 kW in 200 kW moči. Izhodna moč bo skupaj znašala mogočnih 471 kW oziroma 640 konjskih moči!

i5-autobild

Poleg seriji 5 podobnega oblikovanja lahko pričakujemo tudi kar nekaj podobnosti s prihajajočo generacijo sedmice s kodnim imenom G11/G12, velikost i5 pa naj bi primerjali s trenutno generacijo serije 6 Gran Coupe.

bmw-i5-autobild

Domet z električnimi motorji naj bi znašal do 125 kilometrov, letna proizvodnja je predvidena na 30,000 vozil. Kaj pa cena? Predstavljala naj bi nekakšno sredino med i3 in i8, kar pomeni, da se bo cena gibala okoli sto tisočakov.

Foto: BMWBLOG.com

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code