Bavarsko podjetje je na račun razvoja in načrtovanja proizvodnje porabilo več kot dva bilijona evrov. Nastal je BMW i8.

Investicija se jim je nedvomno izplačala, saj je prodaja izjemno dobra, verjetno bi lahko bila še boljša, vendar BMW verjetno želi delno tudi zaščititi njegovo eksluzivnost. Posledično na cestah ne boste videli veliko bavarskih električnih športnikov, če pa ga že vidite bo verjetno uporabljal standardno opremo brez poprodajnih sprememb, saj že zdaj izgleda kot vozilo iz prihodnosti. Zakaj bi kdo to spreminjal?

Ekipa Exotic Euro Cars ima očitno odgovor na to vprašanje, saj so videz Crystal White i8 precej drastično spremenili z eno samo spremembo. To pa so poprodajna platišča znamke Forgiato. Precej izstopajoča platišča Forgiato Elica Exotics 2.0 imajo na vsakem kraku dodan modri odsevnik in na prvi pogled se zdi, da so izdelana posebej za BMW i oddelek. Njihova ideja sicer ni unikatna, modra platišča je na BMW i8 dodalo že podjetje 6SixtyDesign, fotografije si oglejte TUKAJ.

Lahko grajen BMW i8 ima samo 1450 kilogramov, uporablja pa dva motorja: TwinPower turbo bencinski trivaljnik in eDrive električni pogonski sistem. 1,5-litrski trivaljnik proizvede 231 konjskih moči, ki poganjajo zadnjo os, električni pa 131 konjičkov za prednja kolesa. V Nemčiji boste zanj odšteli 126.000,00 € in nanj kar nekaj časa čakali. Čakalne dobe znašajo tudi do dve leti, več si preberite TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code