Včeraj je BMW ponosno predstavil prenovljeni i8 Coupe in kot novost tudi izvedenko i8 Roadster. Danes pa vam predstavljamo slednjega tudi v obsežni fotogaleriji iz Los Angeles avtosalona.

BMW i8 Roadster je prišel kot del prenovljene generacije modela i8 in je brez dvoma najbolj zanimiv izmed teh. Brez strehe namreč izgleda fantastično, pa čeprav je i8 že sam po sebi izjemno zanimiv avtomobil zaradi futurističnega izgleda. Klasično streho je v izvedenki Roadster tako zamenjala električno upravljiva streha, ki se lahko odpre oziroma zapre v pičlih 16 sekundah, vse do hitrosti 50 kilometrov na uro. To pa pomeni, da se boste lahko hitro ognili pred dežjem, saj se odpre zelo hitro. Seveda pa kot je značilno za BMW, so tudi pri električni strehi predstavili nekaj napredne tehnologije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ko se streha odpre, se zadnja okna samodejno dvignejo za slabih 5 centimetrov, da zmanjšajo hrup vetra, seveda pa lahko z višino upravlja tudi voznik sam. Aluminijasti deli električno pomične strehe so izdelani s pomočjo napredne tehnologije 3D tiskanja, kar je prvič za to bavarsko znamko. Medtem, ko so bili nekateri mnenja, da je 1,5-litrski trivaljnik v prejšnjem i8 nekoliko preveč tih za tako športno vozilo, bodo pri tej izvedenki presenečni nad tem, da je zvoka seveda nekoliko več. Motor je ostal isti in razvije 231 konjskih moči, električni motor pa po novem razvije 143 konjskih moči (12 več kot prej). Pogonski sklop sicer združuje tudi šest-stopenjski samodejni menjalnik, ki moč prenaša na zadnja kolesa. Električni motor poganja sprednji kolesni par, kar pomeni, da Roadster do stotice pospeši v 4,6 sekunde (kupe v 4,4 sekunde). Končna hitrost je omejena na 250 kilometrov na uro.

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code