Kdo bi si mislil, da bo hibridno vozilo kdaj dosegalo takšne rezultate. Seveda se i8 še zmeraj težko primerja s superšportniki kot je Ferrari 458 ali McLaren 12C Spider, vseeno pa mu nekateri drugi v spodnjem posnetku niso kos...

BMW i8 se je udeležil spomladanskega turnirja v nemškem Weezeju, na katerem je svojo znamko kljub električnemu srcu predstavljal odlično. Najprej zato, ker izgleda zares izjemno, potem pa tudi zaradi njegove hitrosti in pospeškov, zaradi katerih se številni športniki borijo držati korak z njim.

V posnetku se BMW i8 spopade z nekaj primerljivimi konkurenti: BMW 1M Coupe (4,9 sekunde), Porsche Caymanom S (4,8 sekunde), Mercedes-Benzom C63 AMG in E63 AMG (5.0 in 4.5 sekund) Porschem 997 GT3 (4,1 sekunde) in BMW M4 F82 (4,1 sekunde).  Potem pa so tukaj še takšni, ki jim enostavno ne pride blizu: McLaren 12C Spider, Nissan GT-R s svojimi slavnimi pospeški, nekaj Porsche Turbov, predelan Nissan Skyline in Ferrari so bili za športnega hibrida enostavno preveč. Vse štarte si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code