BMW-jev futuristični hibrid je s svojimi ostrimi športnimi linijami kot nalašč za različne predelave... tudi če so slednje le računalniške. Tokrat se poljski ustvarjalec RC82 Workchop osredotoči na upodobitev DTM koncepta.

Čeprav je bil BMW že mnogokrat testiran na različnih stezah in dokazal, da dejansko je kos mnogim bencinskim športnikom, pa to ne pomeni, da dejansko spada tja. Tudi zelo malo je verjetnosti, da se bodo lastniki BMW i8 odločili za preizkus na dirkališču… vseeno pa naša domišljija nima meja. Kaj pa, če bi nekdo hibridnega bavarca vseeno preoblikoval v brutalnega dirkalnika? Kako bi se obnesel na stezi in kako bi izgledal?

bmw-i8-dtm (2)

Čeprav pravega odgovor na to vprašanje ni, pa si lahko to predstavljamo s pomočjo računalniških upodobitev, ki prikazujejo DTM koncept BMW i8. Po stopinjah BMW M4 DTM ustvarjen  i8 izpod rok RC82 Workchop, agresivnega izgleda z novim odbijačem, razširjenimi zračnimi režami in aerodinamičnimi karbonskimi dodatki za usmerjanje pretoka zraka. Razširitev “bokov”  doda tudi več možnosti za namestitev širših pnevmatik, ki trenutno s svojimi ozkimi dimenzijami omogočajo izboljšano porabo goriva. Bi takšna stvaritev pripomogla k priljubljenosti električnega pogona? Morda res, vendar BMW takšnih idej zaenkrat nima v svojem načrtu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code