BMW i8 varnostno vozilo se je tokrat zapeljalo nekoliko drugače, vožnja vsebovala namreč kar nekaj driftanja. BMW navdušenci, v roke vzemite pokovko in pritisnite play gumb, ker če nise bili prepričani, kaj početi z bavarskim zelencem, vas odgovor čaka v spodnjem posnetku. BMW i8 v posnetku je sicer uradno varnostno vozilo Formula E ePrixa v […]

BMW i8 varnostno vozilo se je tokrat zapeljalo nekoliko drugače, vožnja vsebovala namreč kar nekaj driftanja. BMW navdušenci, v roke vzemite pokovko in pritisnite play gumb, ker če nise bili prepričani, kaj početi z bavarskim zelencem, vas odgovor čaka v spodnjem posnetku.

BMW i8 v posnetku je sicer uradno varnostno vozilo Formula E ePrixa v Beijing, na kitajskem. Za volanom ima čast sedeti Nelson Picquet Jr., voznik Formule E.  Moč električnega bavarca prihaja iz električnega motorja z 131 konjskimi močmi in 250 Nm navora, povezan pa je tudi z 1,5-litrskim turbo motorjem, ki proizvede 231 konjskih moči in 320 Nm navora, kar pomeni skupno moč 362 KM in 570 Nm navora, to pa že kar je nekaj. Model izdelujejo v Leipzigu, Nemčiji in je na voljo, kot dvovratni Coupe. Prvič je bil i8 predstavljen na lanskoletnem Franfurt Motor Show. Več o BMW i8 si lahko preberete TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code