BMW je potrdil, da je že meseca februarja potihem nehal izdelovati BMW serije 6 Coupe, še vedno pa izdeluje modela serije 6 gran Coupe in Convertible.

Avtomobilski proizvajalec je za medij Road and Track razkril, da so prenehali izdelovati kupejevsko različico serije 6, žal pa niso navedli razloga za takšno odločitev. Iz tega lahko le ugibamo in pomislimo na dva možna razloga.

Kot prvi razlog bi lahko bila dvovratna izvedenka avtomobila BMW serije 6 Coupe, ki ne več tako popularna kot je bila nekoč, saj jo je izpodrinila štirivratna različica serije 6 Gran Coupe. Po drugi strani pa je BMW morda želel nekako omejiti količino izdelanih modelov serije 6 v kupejevski različici, saj bo le-ta z leti bolj ekskluzivna.

bmw-6-series-coupe (10)

V preteklih mesecih je BMW pospešeno testiral prihajajočo BMW serijo 8, ki naj bi nadomestila trenutno serijo 6. Med testiranji sta bila opažena serija 8 v kupejevski in brezstrešni različici, testiranja pa potekajo po vsem svetu, tudi na znanem nemškem dirkališču Nürburgring. S serijo 8 se želi BMW spopasti z Mercedes-Benz razreda S Coupe in Cabriolet.

Proizvodnja serije 6 Coupe je torej končana, čaka pa nas nov prestižni kupe serije 8.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code