Pred nekaj dnevi smo na avtomobilskem salonu SEMA doživeli predstavitev M Performance linije dodatkov še za novo generacijo BMW M5. Sedaj pa jih lahko prvič vidimo tudi v živo.

Tridesetega oktobra je BMW v Las Vegasu predstavil linijo dodatkov M Performance za novo generacijo BMW M5 F90, ki bodo tej športni limuzini dodali še tisto piko na i. Dodatki ne prispevajo le k lepoti in agresivnosti samega avtomobila, temveč imajo tudi funkcionalno vlogo saj naredijo avtomobil ali bolj aerodinamičen ali pa zagotavljajo nekaj dodatne pritisne sile k tlom in tako omogočijo večjo stabilnost.

BMWBLOG-M5-Performance (9)

 

Vsi deli so narejeni iz karbonskih vlaken, zato se popolnoma dopolnjujejo z novim videzom karbonski “ledvičk”. Med drugim je BMW M oddelek za novi M5 ustvaril tudi set športnih vzmeti in blažilnikov, ki izboljšajo vodljivost avtomobila. Le-ta imajo nastavljive vzmetne plošče ter privlačne rdeče vzmeti. Poleg zapletenega vzmetenja bodo na voljo tudi karbonsko-keramične zavore, ki bodo poskrbele, da se tak avtomobil ne bo utrudil niti na dirkališču.

Dodatno je seveda na voljo tudi M Performance športni izpušni sistem, ki ne samo izboljša sam zvok 4,4-litrskega TwinPower Turbo V8,  temveč tudi poveča pretočnost izpušnih plinov in tako rahlo izboljša zmogljivost vozila. Novost v potniški kabini je tudi M Performance Drive Analyzer, ki je neke vrste sistem za beleženje telemetrije in je bil razvit posebej za M5. Izhaja iz motošporta, njegova naloga, pa je beležiti telemetrijo vozila in te podatke pošiljati direktno na uporabnikov pametni telefon.

BMW M5 že v osnovi izgleda zelo dobro, z vsemi M Performance dodatki pa je naravnost neverjeten. Končno smo dočakali tudi prve dejanske slike iz avtomobilskega salona, nedvomno pa bomo teh dodatkov videli še izjemno veliko.

BMW-M5-M-Performance-Parts (5)

Fotograf: bimmerpost.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code