BMW M1 je bil prvi avtomobil znamke, ki je v oznaki uporabljal najmočnejšo črko M! Preverite, kaj ga naredi tako posebnega.

Model M1 je avtomobil, ki je za znamko BMW začel pot superšportnih avtomobilov. Skrbno je bil razvit v sodelovanju s priznano znamko Lamborghini, kot tak pa je tudi prvi nosil najmočnejšo črko na svetu – M! Uporabljali so ga tudi v posebni Procar seriji, kjer so se vozniki Formule 1 borili z drugimi, da bi videli, kdo je najhitrejši na stezi. To je že dovolj, da je M1 izjemno zaželjen avtomobil med vsemi pravimi avtomobilskimi navdušenci in zato visoko ceno tudi razumemo. Prodanih je bilo le okrog 400 primerkov, danes pa vam predstavljamo primerek posebne AHG Studie edicije. BMW M1, ki vam ga predstavljamo danes je imel le enega lastnika in je obenem tudi le eden izmed deset izdelanih primerkov s širokim kompletom odbijačev. Če nadalujemo še s podatkom, da je le en izdelan s točno takimi dodatki, je 930 tisoč ameriških dolarjev oziroma 757 000 tisoč evrov relativno nizka cena. Lastil si ga je AHG direktor Peter Gartemann, konkreten servis pa je leta 2017 vključeval servis menjalnika, novo posodo za gorivo, novo vodno črpalko, nekaj novih cevi in celo vzmetenje. S fotografij vidimo tudi nove zavore.

Barva karoserije je v celoti prvotna, le nekaj prask od kamenčkov je bilo pobarvanih. Verjamemo pa tudi, da se bo cena v prihodnje še konkretno dvignila, zato se nam cena vsekakor ne zdi pretirana.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code