Podpredsednik BMW M oddelka Dirk Hacker je za Autocar dejal, da naj bi zaradi povpraševanja po vozniško usmerjenih avtomobilih, ročni menjalnik še vedno ostal kot opcija, a ne pri vseh.

BMW M2 se prodaja celo 40-50 odstotkov bolje kot smo pričakovali, skoraj polovica kupcev pa se odloči za ročni menjalnik. Povpraševanje za avtomobile kot je M2, ki je trenutno najbolj pristen M avtomobil v naši ponudbi, nas je popolnoma presenetilo in hkrati odprlo nove možnosti za realizacijo bolj ekstremnih avtomobilov, ki nosijo oznake GTS ali CSL.” je dejal Hacker.

Hkrati je še poudaril, da bo ravno BMW M2 verjetno zadnji avtomobil v ponudbi, ki bo ponujal tudi ročni menjalnik. “Sam sicer obožujem ročni menjalnik, a prodajne številke avtomobilov z ročnim menjalnikom z izjemo M2, strmo upadajo. Dejstvo je da dvosklopčni menjalniki ponujajo boljšo zmogljivost in učinkovitost.”

BMWBLOG-M2-zadnji-rocni-menjalnik (1)

V intervjuju za bmwblog.com pa je izvršni direktor M oddelka, Frank Van Meel ravno tako povedal, da je prihodnost ročnega menjalnika v M avtomobilih, odvisna od prodajnih številk, ki pa so velike le pri modelu M2, kar popolnoma potrjuje naše domneve. Če se bodo številke prodanih avtomobilov z ročnim menjalnikom še naprej zmanjševale, kar je pri M avtomobilih več kot očitno trend, potem bo prihodnost M avtomobilov z izključno avtomatskimi menjalniki, končno prišla. Pa ne da se je veselimo..

BMWBLOG-M2-zadnji-rocni-menjalnik (4)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code