Težko pričakovani BMW M2 CS se ne bo prodajal pod tem imenom, temveč bo nosil oznako M2 Competition.

Nobenega dvoma ni v tem, da BMW zagotovo pripravlja vsaj eno posebno različico izjemno uspešnega športnega kupeja z imenom M2. Prvi namigi o športnejši izvedenki, so se pojavili že lansko leto, čemur je sledilo razkritje čedalje večih detajlov. Čeprav izgleda, da je večina podrobnosti že znanih, tudi pogonskem agregatu z oznako S55, ki ga najdemo v večjih M3 in M4, pa še vedno ne vemo točno, kakšno ime bo BMW izbral za tega športnega kupeja.

Zadnjih nekaj mesecev smo se enkrat nagibali k oznaki M2 CS, nato k M2 Competition, sedaj pa lahko z gotovostjo trdimo, da bo močno dodelana različica športnega kupeja nosila slednjo oznako in sicer BMW M2 Competition. Čeprav smo med testiranji že ujeli veliko prototipov, pa BMW načrtuje razkritje M2 Competition šele konec prihodnjega leta, na ceste pa naj bi zapeljal šele v začetku leta 2019.

BMWBLOG-bmw-m2-cs- (1)

Pod pokrovom bo svoje mesto našel prej omenjeni 3.0 litrski vrstni šestvaljnik z oznako S55, ki ga lahko najdemo tudi v večjih M3 in M4, proizvajal pa bo zmernejših 405 konjskih moči, kar predstavlja okoli 10% prirastek, zagotovo pa bo tudi nekoliko lažji, zato bo razmerje med močjo in težo še boljše. Motor bo spojen s sedem stopenjskim  samodejnim M-DCT menjalnikom, na voljo pa bo tudi šest stopenjski ročni menjalnik. Skupaj s prirastkom v moči, bo Competition model v barvno paleto vnesel tudi dve novi barvi zunanjosti in sicer Hockenheim Silver ter Sunset Orange, ki se bosta pridružili dosedanjim Alpine White, Black Sapphire, Mineral Grey in Long Beach Blue.

M2 Competition bo zagotovo dobil precej zajeten prirastek k osnovni ceni, zato lahko pričakujemo, da bomo za M2 Competiton plačali med 10 in 15 tisočakov več od običajne M2.

bmw-m2-cs-render (7)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code