Novi BMW M4 Cabrio je privlačna dopolnitev vrste visokozmogljivih športnih modelov BMW M, ki jih družba BMW M GmbH proizvaja že od leta 1972.

Prvič smo o Cabrio različici bavarskega športnika pisali že konec meseca maja, ko je bil Cabrio predstavljen v “Pyrite Brown” barvnem odtenku, več si lahko preberete TUKAJ.

Novi M4 Cabrio v zmogljivosti posnema novi BMW M3 Limuzino (kombinirana poraba goriva: 8.8–8.3 l/100 km; emisije CO2: 204–194 g/km) in novi BMW M4 Coupe (kombinirana poraba goriva: 8.8–8.3 l/100 km; emisije CO2: 204–194 g/km), vendar s svojimi individualnimi značilnostmi poudarja svoj estetsko dovršen in drugačen zunanji izgled, s čimer v središče postavi navdušenje nad športno in dinamično vožnjo z odprto streho.

Navdih za novi model je BMW M GmbH našel v dolgi tradiciji, ter ustvaril visokozmogljiv športni avtomobil M4 Cabrio, primeren za cesto in teren, ki začenja novo poglavje v zgodovini avtomobilov z odprto streho.

Tudi BMW M4 Cabrio krasijo elegantni bočni pragovi, ki so značilni za avtomobile cabrio v Seriji 4. Njegova značilna športno-elegantna oblika se ponaša s skladnimi proporci, tudi, ko je streha odprta. Izjemno dinamična coupe linija in tanki podporni stebri pa pri zaprti strehi ustvarijo videz limuzine.
Stilske podrobnosti M4 Cabria – vključno z značilno privzdignjenim pokrovom motorja, posebno oblikovanimi zunanjimi ogledali v “Twin Stalk” stilu (dvojni peclji ogledal za izboljšanje aerodinamičnosti) in razširjenimi prednjimi in zadnjimi blatniki, ki pokrivajo gume z 18-palčnimi (izbirno 19- palčnimi) aluminijastimi platišči – uvrščajo M4 Cabrio v družino vozil BMW modela M3/M4. Tudi njegov motor je enak, kot pri M3 in M4 coupeju; doseže namreč 317 kW/431 KM v svojem 3.0-litrskem motorju, ki pri pospeševanju proizvede do 550 Nm navora.

Tridelna zložljiva kovinska streha BMW M4 Cabrio ima popolno notranjo oblogo in zagotavlja odlično zvočno izolacijo in neprepustnost pozimi ali poleti. Streha se odpre s pritiskom na gumb v manj, kot 20 sekundah – po potrebi tudi pri vožnji s hitrostjo do 18 km/h.

Od svojih predhodnikov se BMW M4 Cabrio razlikuje po tem, da je estetsko bolj dovršen in dinamičen, zaradi česar izgleda športno-eleganten tako z odprto, kot tudi z zaprto streho.

Specifikacije:

  • Cena: 90,200 €
  • Moč/Navor: 431 KM/550 Nm
  • Pospeški: 0-100 km/h v 4,4 sek
  • Najvišja hitrost: 250 km/h
  • Poraba goriva: 9.1 – 8.7/100 l
  • Emisije CO2: 213 g/km

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code