Z nadgradnjami zmogljivosti je po dveh letih že težko izstopati, zato so tisti, ki sedaj prikazujejo svoje novosti, še pod toliko večjim pritiskom, da pokažejo nekaj novega in unikatnega. Ali se je Carbonfiber Dynamics odrezal dobro in iz originalnih 431 KM prišel do magičnih 700 konjev?

Imenovan kar projekt M4R – BMW F82 M4 postane opremljen s karbonskimi deli karoserije, ki vključujejo sprednji podaljšek odbijača, pokrov motorja s širokimi režami in aerodinamične stranske pragove. Model ima seveda tudi asortiment ostalih karbonskih komponent, vključno s prilagodljivim zadnjim spojlerjem, difuzorjem in prtljažnim spojlerjem, dekorativno pa karbonska vlakna najdemo tudi na pokrovih stranskih ogledal in na sprednjem odbijaču. Podjetje torej je poskrbelo, da ohrani sloves svojega imena, kaj pa ostale posodobitve?

carbonfiber-dynamics-m4 (5)

Nov izpušni sistem iz titana, Burger Motorsport JB4 modul, Dodson Motorsport sklopka in Bilstein B16 DampTronic prilagodljivo vzmetenje, poskrbijo za krotenje in povečanje zmogljivosti. Za piko na i je M4 prejel še novo obutev – 20-palčna BBS platišča v kombinaciji s Toyo Proxes T1 pnevmatikami ter “Mov’it” zavorni sistem. Po navedbah podjetja M4 zaenkrat iz sebe iztisne “le” okoli 600 konjskih moči in 827 Nm navora, vendar njihov cilj še zmeraj ostaja 700 KM, katere nameravajo doseči po še nekaj modifikacijah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code