Kdor si ga želi, naj pohiti! Za svetoven trg bo namreč na voljo le 300 primerkov!

Bilo je poletje leta 1988, ko se je BMW M odločil odstraniti streho svoje visokozmogljive športne limuzine in izdelati BMW M3 Convertible. Bavarci so tako letošnje leto še posebej ponosni na to fenomenalno odločitev, obletnico pa so se odločili proslaviti kar z omejeno izdajo zanimivega vozila. Spoznajte novega BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre, ki sledi trendu vozil z oznako “30 Jahre” katero so v preteklosti že zaznamovala vozila kot so serija 7 (leta 2017), BMW M3 (leta 2016) in BMW M5 (leta 2014).

Posebna, omejena izdaja vozila bo proizvedena v le 300 primerkih. Nova omejena serija vozila M4 Convertible je že serijsko opremljena z M Competition Package in precej drugimi M dodatki, med drugim s prilagodljivim športnim vzmetenjem, izpušnim sistemom in aktivnim diferencialom. Poleg omenjenih dodatkov je moč 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnega motorja po zaslugi M Competition Package povečana iz 431 KM na 450 konjskih moči.

bmw-m4-convertible-edition-30-jahre (4)

Največjo pozornost vsekakor prejmejo posebni vizualni dodatki, ki namigujejo na pestro zgodovino in same začetke brezstrešnih bavarskih športnikov. Za primer lahko podamo Macao Blue kovinsko barvo vozila, ki se je pojavila na prvem primerku BMW M3 Convertible, odtenek Mandarin II pa spominja, na barvo Dakar Yellow, ki je bila na voljo pri drugi generaciji BMW M3 Convertible. Neglede na izbor barve karoserije bo “odprti” BMW M4 Convertible deležen črnih oznak modela, na nosu bo nosil črne ledvičke, na boku pa črne hladilne reže. 20-palčna platišča so obarvana v odtenek Orbit Grey z všečnim mat izgledom.

V potniški kabini M4 Convertible Edition 30 Jahre postreže z Merino usnjem na katerem so poudarki v barvi zunanjosti vozila. Na pragovih vozila nas pozdravi napis, ki opozori, da gre za posebno edicijo “30 Jahre Edition”, na armaturni plošči, pred sovoznikom pa je napis “30 Jahre Edition” ter oznaka, ki ponazarja v katerem izmed 300 narejenih primerkov sedite (“1/300”).

BMW zaenkrat še ni razkril cene vozila, prav tako pa še ni naznanil na katerem trgu bo avtomobil sploh na voljo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code