Nekaj tednov po prvem prikazu na 2014 MotoGP prvenstvu, ima BMW M4 coupe DTM Safety Car uradno otvoritev za leto 2014. Z veliko samozavesti bo vodil 23 DTM vozil.

Novi BMW M4 coupe bo imel svojo otvoritev kot varnostni avto na dirki na Nürburgringu (Nemčija) 17. avgusta letos. BMW M4 coupe združuje gene avtomobilizma in zmogljivosti na cesti v visoko zmogljivem in balansiranem konceptu. Popolnoma nov 6-valjni M TwinPower turbo motor proizvede 431 konjskih moči in 550 Nm navora preko širokega razpona vrtljajev. Takšna moč pripomore k rezultatu pospeška od 0-100km/h v 4,1 sekunde.

Direktor avtomobilizma za BMW je povedal: “Za vodenje takšne elite avtomobilov na dirki je potebno, da je vozilo ekstremno športno. BMW M4 coupe je bil idealen za takšno nalogo.”

Za varno vodenje 23 DTM dirkalnih avtomobilov okoli dirkališča, mora vozilo demonstirrati ultimativno športnost. Kot nalašč ima M4 kupe s svojo lahko karoserijo in mnogo M dodatki ravno predispozicije, ki so potrebne za takšno nalogo.

Osnova vozila je bila oblikovana v Münchnu. Od tam je BMW M3 coupe odšel v tovarno v Garchingu, kjer se je nadaljevalo sestavljanje in modificiranje vozila.  Modificiranje je vsebovalo tudi odstranitev zadnjih sedežev in vgraditev jeklenega ogrodja in Recaro športnih sedežev z Schroth varnostnimi pasovi. Dodane so bile tudi LED luči na prednjem odbijaču in strehi.

Na vrhu vsega je še ekstenzivna uporaba vseh M Performance delov: od izpušnega sistema, prednjega podalška odbijača, črnih ledvičk, pokrovov za stranska ogledala, zadnji difuzorjem in strešnim spojlerjem. Oblikovalci  so M4 pripravili za zahtevne razmere na dirkališču, hkrati pa kupcem pokazali, kakšne komponente imajo na voljo pri nakupu vozila.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code