V sklopu spomladanskih sprememb je zanimiv dodatek prejel tudi najnovejši superšportnik BMW M družine: M4 GTS. Dirkalno nastrojen karakter bo tako prejel še nekaj podrobnosti, ki bodo pika na i izjemnega modela bavarske znamke.

Novi BMW M4 GTS bo ob svojem lansiranju marca 2016 na voljo še z dodatno inovacijo: M Carbon Coumpound platišči dimenzij 9.5 J x 19 spredaj in 10.5 J x 20 na zadnji osi, njegova specialiteta pa je občutno znižanje teže zaradi karakteristike materiala, ki ga uporablja. Manjša teža pomeni izboljšanje pospeškov in zaviranja, odzivnosti volana ter stopnje vibracij.

m4-gts-compound-wheels (2)

Z deležem karbona izdelana platišča so ustvarjena za dirkališča, vendar jih lahko lastnik uporablja tudi ob vsakodnevni vožnji. Tehnološko čudo v obliki M4 GTS je tudi prvo te vrste v masovni proizvodnji, ki ga lahko opremimo s kompozitnimi platišči iz CFRP/Aluminija, zaradi njih pa je vozilo lažje za približno 7 kilogramov. Platišča so oblečena v Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatike, ekskluzivno prirejene za ta bavarski model dimenzij 265/35 ZR19 spredaj in 285/30 ZR20 zadaj, vam je nov komplet koles všeč?

BMW s posebno izdajo M4 obeležuje in praznuje 30. obletnico BMW M3, katerega začetki segajo v leto 1986. Ob tej priložnosti bodo izdelali le 700 primerkov visokozmogljive posebne izdaje modela, ki pod pokrovom motorja skriva 3.0-litrski šestvaljnik s kar 500 konjskih moči in 600 Nm navora. Zaradi takšnih številk zmogljivosti GTS do stotice potrebuje samo 3,8 sekunde njegova najvišja hitrost pa znaša 305 km/h.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code