O BMW M760Li je bilo že veliko povedanega. Govori se v samih superlativih ter presežkih in že po tem lahko sklepamo, da je avtomobil velik uspeh.

Glavna naloga nove ‘sedmice’ je uporabiti vso svojo moč in zmogljivost v enakem udobju tako pri doseganju zelo velikih hitrosti, kot pri počasnem ‘kruzanju’ po mestu na vaš naslednji sestanek. Ravno to je bil BMWjev cilj. Ustvariti avtomobil, ki bo zadostoval čisto vsem željam in potrebam svojih strank, ne glede na to, koliko udobja, luksuza ali hitrosti si želijo. Pošasten V12 motor je ekstremno uglajen in razvija preko 600 konjskih moči (610, če smo točni), ki zagotavljajo vsem potnikom občutek, da so na vrhu sveta, ko je pedal za plin pritisnjen do konca.

BMW M760Li xDrive

Spodnji video le še potrjuje, da M760Li s xDrive štirikolesnim pogonom zares izpolni vse uradne obljube, ki jih BMW navaja v brošurah in katalogih. Tam piše, da čas za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro znaša pod štirimi sekundami in ne neha pospeševati vse do, prav po nemško omejenih 250 kilometrov na uro,  kar glede na video v praksi pomeni dobrih 260 kilometrov na uro. Z odstranitvijo blokade, bi M760Li verjetno presegel 300 kilometrov na uro, vendar to ni njegov namen. Ne glede na brutalno pospeševanje, to še vedno ni dirkalnik.

Kot boste verjetno opazili, ‘launch control’ funkcija uporabi drugo prestavo za speljevanje iz mesta, saj bi v nasprotnem primeru ogromnih 800Nm navora od 1.500 obratov na minuto, verjetno imelo za posledico kaj hitro pokvarjen menjalnik. Ne glede na to, so zmogljivosti, ki jih ta velika limuzina ponuja svojim nesramno bogatim strankam, skoraj neverjetne, saj svojo končno hitrost doseže v vsega 22 sekundah.

Ne verjamete? Poglejte si spodnji video.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code