Prav zanimivo je videti kako prava mera elegance, vrhunske zmogljivosti dvanajstvaljnika in izstopajoča zunanjost, predvsem zaradi atraktivne Imola Red barve, skupaj zagotavljajo poglede mimoidočih.

V številnih primerih vozil lahko že sama barva zunanjosti zagotovi, da nam vozilo v drugi barvi ni preveč všeč. Lahko pa se zgodi, da nam vozilo postane še bolj všeč! In prav v to kategorijo bi lahko brez težav šteli ta primerek prestižne bavarske limuzine, ki sliši na ime BMW M760Li. Prava mera elegance in športnosti je kot taka predstavljena in na voljo za ogled v salonu BMW Abu Dhabi. Brez dvoma gre za en izmed najbolj izstopajočih primerkov serije 7, prav zaradi Imola Red barve, kljub temu, da smo jih letos videli že kar nekaj. Seveda pa je zunanjost agresivna tudi zaradi 3D Design kompleta odbijačev, M Performance ”spojlerja” na prtljažnih vratih, karbonskih pokrovov ogledal, M Sport aluminijastih platišč in modrih zavornih čeljusti.

BMWBLOG-bmw-abu-dhabi-m760li-imola-red (14)

V notranjosti se poleg izrazitega modrega odtenka bohoti tudi rdeče usnje, ne samo na sedežih temveč tudi na spodnjem delu armaturne plošče, konzoli in vratnih tapetah. Sicer pa je tudi veliko črnega usnja in dekorativnega temnejšega lesa. V12 oznaka poleg iDrive kontrolerja za multimedijski sistem pa pomeni, da ima M760Li pod pokrovom motorja vgrajen 6,6-litrski V12 bencinski motor z dvema turbinama in tako razvije ogromnih 610 ”konjev” in kar 800 nevtonemtrov navora. Pogonski sklop sicer združuje tudi osem-stopenjski samodejni menjalnik, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa, stotico pa doseže v zavidljivih 3,7 sekunde.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code