Prikaži kategorije
Domov / Govorice / BMW načrtuje 8 SUV-jev do leta 2020
BMWX7

BMW načrtuje 8 SUV-jev do leta 2020


Pri BMW do konca desetletja načrtujejo, da bo v ponudbi osem različnih SUV-jev, ki se bodo raztezali od kompaktnega, s prednjim pogonom gnanega X1, do …

Pri BMW do konca desetletja načrtujejo, da bo v ponudbi osem različnih SUV-jev, ki se bodo raztezali od kompaktnega, s prednjim pogonom gnanega X1, do X8, športne izvedbe 7-sedežnega X7. Novi X1, po katerem bo ustvarjena X2 različica, bo prišel v prodajo leta 2015 s prednjim pogonom ali štirikolesnim pogonom. Drugje v družini, BMW namerava izdelati nove izvedbe X3 in X4, medtem, ko je nova generacija X6 ravnokar v centru pozornosti.

BMW X1Novi X1 bo preskočil iz zadnjega pogona na prednjega s pomočjo UKL1 platforme, ki dovoljuje boljše oblikovanje in izboljšan prostor notranjosti z možnostjo 7-sedežne izvedbe, lahko ga pričakujemo konec prihodnjega leta.

BMWX1

BMW X1

BMW X2X2 bo za X1 to, kar je X6 trenutno X5. Dobil bo bolj športno trivratno oblikovanje, izgledal bo kot povišan coupe. Širijo se govorice tudi o M 2,0-litrski bencinski različici.

BMWX2

BMW X2

BMW X3Facelift izvedba je ravnokar tukaj, opremljena je z zadnjo verzijo BMW 2,0-litrskega turbo dizla, motor, ki bo kmalu razširjen tudi na vse ostale modele. Novi X3 lahko pričakujemo leta 2017, na voljo naj bi bila tudi M40i različica, ki bo imela dvojni turbo vrstni šestvaljnik z 360 konjskimi močmi. Če to za vas ni dovolj, se lahko zadovoljite z najzmogljivejšim X3 M z 422 konjskimi močmi.

BMWX3

BMW X3

BMW X4 – Tudi X4 je bil ravnokar prvič predstavljen, govori se že o M različici, ki naj bi bila opažena med testiranjem. Pri nas je bila uradna predstavitev prejšnji teden, članek si lahko ogledate TUKAJ.

BMWX4

BMW X4

BMW X5 – Tretja generacija X5 je bila predstavljena lansko leto, razpon pa se bo pri modelu povečal z novo M izvedbo, ki bo dobila 4,4 litrski turbo V8 motor. Predstavitev M verzije lahko pričakujete na LA Motor Show novembra.

BMWX5

BMW X5

BMW X6 – Uradna predstavitev druge generacije X6 je bila nekaj tednov nazaj, oblikovanje je povzeto po kontroverzni prvi generaciji z nekaj spremembami za izboljšanje notranjega prostora in funkcionalnosti.

BMWX6

BMW X6

BMW X7 – Marca so pri BMW potrdili, da bodo ustvarili tudi SUV z imenom X7, ki bo osnovan na podaljšani X5, namenjen bo predvsem ameriškemu in kitajskemu trgu, proizvodnja naj bi se pričela leta 2016, konkuriral naj bi Mercedes-Benz GL.

BMWX7

BMW X7

BMW X8 – Še ni potrjeno, da bodo X8 začeli razvijati, po govoricah sodeč pa naj bi bila to športna izvedba X7. Tudi X8 bi ciljal predvsem ameriški, ruski, kitajski trg in Bližnji vzhod, njegova konkurenca naj bi bil Audijev prihajajoči Q8.

BMW X8

BMW X8 še ni uradno potrjen

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×