Če ne za slovenski trg, pa se zna pick-up avtomobil bavarskega proizvajalca pojaviti na avstralskem trgu, kjer je povpraševanje po njih veliko. In kaj pravijo na to pri BMW-ju?

Pred petimi leti je BMW izvedel eno izmed zelo  inovativnih prvoaprilskih šal in javnosti predstavil M3 pick-upa. Kot se za vozilo oddelka M spodobi, se je seveda odlično izkazal tudi na dirkališču Nürburgring, BMW občestvo pa ga je sprejelo z odprtimi rokami. Takrat so vodilni povedali, da je bila vse skupaj le šala in da izdelava takega avtomobila ne bo stekla.  Le nekaj let pozneje pa se je mnenje spremenilo in BMW resnično razmišlja o izvedbi tega zanimivega projekta.

Avstralski manager marketinga Marc Werner je namignil, da BMW vsaj razmišlja o izdelavi tovrstnih vozil, kar je že velik korak. “Nikoli ne reci nikoli”, je povedal za revijo Motoring. “Trg spremljamo zelo podrobno.”

bmw-m3-pickup (22)

Wernerjeva izjava je tako bistvenega pomena za vse, ki od BMW-ja pričakujejo pick-up vozila. V nasprotju z njim je direktor BMW Azija, Pacific in Južna Afrika, Hendrik von Kuenheim, pred letom dni povedal, da vsekakor ne bodo izdelovali takšnih in drugačnih dostavnih vozil.

Verjetno se je BMW zdrznil ob novici, da konkurenca iz Stuttgarta pripravlja ravno to – premium pick-up vozilo. Seveda ima trokraka zvezda na tem področju že veliko izkušenj, saj je razširjena tudi na kombije, tovornjake in druge dostavnike.

bmw-m3-pickup (27)

“Mercedesu je lažje, saj imajo gospodarska vozila, kombije in tovornjake v ponudbi že sedaj. Mi jih nimamo. In verjetno je lažje tudi za Audi. Lahko uporabijo VW Amaroka, zakaj ne? Ja, za nas je težje, vendar spremljamo kako se bo pick-up obnesel pri Mercedesu,” je povedal Werner.

BMW je namreč dobro znan po hitrem prilagajanju glede na uporabnikove potrebe, od mestnih terencev, do spredaj gnanih družinskih enoprostorcev. Danes se zdi ideja o BMW pick-up vozilih tako nora, kot se je zdela ideja o spredaj gnanih bavarcih leta 2006. Kaj nas čaka v prihodnjih letih? No, naj zaenkrat ostane presenečenje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code