V začetku razvoja BMW M3 in M4 so pri BMW M razpravljali z BMW entuziasti in jih povprašali, kakšne posodobitve bi želeli v prihodnjih modelih. Razprave so se nadaljevale tudi pri razvoju M Performance linije avtomobilov in dodatkov, obravnavane so bile tudi funkcije iDrive, kot je npr. časovni timer in tudi “Drift” funkcija. Viri sedaj napeljujejo na […]

V začetku razvoja BMW M3 in M4 so pri BMW M razpravljali z BMW entuziasti in jih povprašali, kakšne posodobitve bi želeli v prihodnjih modelih. Razprave so se nadaljevale tudi pri razvoju M Performance linije avtomobilov in dodatkov, obravnavane so bile tudi funkcije iDrive, kot je npr. časovni timer in tudi “Drift” funkcija.

Viri sedaj napeljujejo na možnosti, da bodo pri BMW M takšno funkcijo dejansko začeli razvijati za naslednji M model: BMW M2. Funkcija še ni uradno potrjena, delovala pa naj bi tako, da voznika vodila, da pravilno odreagira za popoln drift, preko “Head-Up” zaslona (ali pa M Performance volanskega obroča). Možno je, da bo vozilo celo prevzelo nadzor nad plinskim pedalom in volanom, tako bi bilo možno namreč preprečiti, da bi šlo kaj narobe.

Najbolj zanimiv del funkcije pa je verjetno “trening” način, ki vozniku pomaga izpopolnjevati znanje… ali pa vsaj pripomore k večji prodaji Michelin Pilot Sports pnevmatik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code