Prikaži kategorije
Domov / Kategorije / Serija 2 / BMW s prenovljeno serijo 2 Active Tourer in Gran Tourer
BMWBLOG-bmw-active-tourer-gran-tourer-prenova-serija2 (5)

BMW s prenovljeno serijo 2 Active Tourer in Gran Tourer


BMW je za leto 2018 prenovil serijo 2 Active Tourer in serijo 2 Gran Tourer. Z izboljšanimi pogonskimi sklopi in skorajda neopaznimi spremembami zunanjosti bosta prepričevala kupce.

Pod motornim pokrovom, sta Active Tourer in Gran Tourer prejela bolj učinkovite pogonske sklope, prav tako pa se vsi motorji ponašajo z napredno tehnologijo, ki zmanjša trenje mehanskih delov. Dizelski motorji so od sedaj naprej opremljeni s selektivnim katalizatorjem, ki uporablja AdBlue tekočino zavoljo zmanjšanja NOx emisij. Bencinskim motorjem so moč in navor nekoliko povečali, porabo goriva pa zmanjšali za približno pet odstotkov. BMW se je lotil tudi izboljšave sistema za dovod goriva, prenovljena različica pa ima vgrajen tudi bolj učinkovit sedem-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, pri čemer sedma prestava služi kot potovalna za nižjo porabo goriva.

BMWBLOG-bmw-active-tourer-gran-tourer-prenova-serija2 (19)

BMW je še vedno dokaj svež v enoprostorskem segmentu, saj so v ta segment vstopili leta 2014, a vseeno jim je do danes uspelo prodati 380,000 primerkov teh dveh izvedenk. Active Tourer bo tako ohranil svojo vlogo in sprejel do pet potnikov, Gran Tourer pa sedem potnikov. Spredaj opazimo večje ledvičke in prenovljene žaromete, odbijač pa ima vgrajene večje zračne odprtine. Serijske so halogenske luči, za doplačilo pa v celoti tehnike LED oziroma Adaptive LED in celo LED meglenke. Zadaj vidimo večje nastavke izpušne cevi in prenovljen odbijač.  Paket M-Sport bo od sedaj vključeval še bolj agresivna odbijača in 17-palčna aluminijasta platišča. Sicer je na voljo šest novih aluminijastih platišč, vse od 16 pa do 19 palcev. Prvi kupci obeh izvedenk bodo vozila prejeli v začetku meseca maja.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×