FIA je potrdila devet proizvajalcev, ki bodo priskrbeli pogonske sklope za Formulo E. Prvih osem imen smo nekako pričakovali, zadnje pa je zelo presenetilo.

Bavarski avtomobilski proizvajalec BMW se je odločil, da se bo za nekaj časa podal v tekmovanja z električnimi formulami. BMW je svoje znanje že nadgrajeval z izdelavo svojih dveh vozil; BMW i3 in BMW i8. Že nekaj časa BMW sodeluje tudi s podjetjem Andretti Autosport, ki je njihov partner.

Šasija in baterije bodo enotne za vse dirkalnike na tekmovanjih, vsaka ekipa pa more za svoj dirkalnik priskrbeti in razviti povsem električen pogonski sklop.

BMW je na tem področju edini novinec, drugih osem proizvajalcev pa se je že pomerilo na dirkališču. Ti proizvajalci so: Abt, DS, Jaguar, Mahindra, NextEV, Penske, Renault in Venturi. Vsako podjetje bo naredilo svoj pogonski sklop, le Techeetah bo prejel motor drugega proizvajalca (trenutno je to Renault).

Med tekmovalci je opazna odsotnost ekipe Mercedes, ki se morda še pripravlja na samo tekmovanje vendar bo motor vzela od drugega proizvajalca, ki ne bo Abt/Audi ali BMW.

Kako se bo obnesel BMW v povsem novih vodah električnih dirk?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code